Anna Karenina – Az M5-ön láthatják a Madách Színház előadását

2019 december 02. hétfő, 13:24

Kocsák Tibor és Miklós Tibor musical-operáját, a Tolsztoj azonos című regényéből készült Anna Kareninát újra láthatják a televízióban: december 14-én 21:35-ös kezdéssel tűzik műsorra az M5-ön.

Szerednyey Béla rendező és Kocsák Tibor / fotó: Madách Színház

A jelenleg is futó darabban Halas Adelaida, Polyák Lilla, Laklóth Aladár, Sasvári Sándor, Zöld Csaba, Nagy Balázs, Posta Victor, Haffner Anikó, Mahó Andrea, Barát Attila, Ladinek Judit alakítják a főbb szerepeket.

Az Anna Karenina Tolsztoj egyik legtökéletesebb alkotása, a szerelem, a szenvedély és a házasságtörés legizgalmasabb műve.

Anna szellemes, csodálatos fiatal nő, aki a moszkvai szalonok szokásai szerint idősebb férfi feleségeként él. Szenvedélyes szerelemre lobban egy daliás lovassági tiszt iránt. A kapcsolat botrányt kavar a belterjes és konvencionális társadalmi közegben, s Anna élete tragédiába fordul…

Anna Karenina / Fotó: Madách Színház

A gazdag érzelemvilág, a remek irodalmi mű megihlette a zeneszerzőt, Kocsák Tibort, aki újabb kifejezésformát talált ehhez. A zenét.

A musical ősbemutatóját 1994-ben a Rock Színház előadásában tartották Nagy Anikóval a címszerepben. A Madách Színház a 2000-es években Szerdenyey Béla rendezésében és díszleteivel állította színpadra a klasszikus regény zenés adaptációját.

Az Anna Kareninát a Madách Színházban legközelebb 2020 márciusában láthatják.