Silent Night – Serbán Attila és barátai karácsonyi koncertjével hangolódhatunk az ünnepekre

2019 december 07. szombat, 11:27

December 7-én Gödöllő főterén, 9-én a Békéscsabai Jókai Színházban, 13-án pedig a Angyalföldi József Attila Művelődési Központban rendezik meg a Silent night című estet, ahol Polyák, Lilla, Szulák Andrea és Szabó P. Szilveszter lesz Serbán Attila vendége. A színész koncertjeiről és a karácsonyi készülődésről is mesélt lapunknak.

A három állomásos mini-turnén olyan jól ismert karácsonyi slágerek töltik majd be a teret új hangszerelésben, mint a “Santa Claus is Coming To Town”, vagy a “Silent Night”. A koncerteken közreműködik a Jazz And More kórus Lovas Gabi vezénylésével, valamint a zenekar: Bubenyák Zoltán Bubi, Dajka Krisztián, Tornóczky Ferenc, Gudics Marcell, Temesi Berci. A hangmérnök Somodi Ádám lesz.

Serbán Attila elmesélte, a gödöllői karácsonyi koncertet szabadtéren rendezik, itt Polyák Lilla lesz a vendége. A hideg idő miatt egy órás műsorral készülnek.
“A következő állomásunk, a Békéscsabai Jókai Színház nagyon fontos számomra, mert a 2000-es évek elején itt játszottam az első főszerepemet, Nérót a Sztárcsinálókból. Szeretem a várost, sok kedves emlék és ismerős köt ide. Az angyalföldi koncertünk szintén különleges, lesz, mert vendégem, Szabó P. Szilveszter alapvetően nem szokott ilyen típusú fellépéseket vállalni, de most elfogadta a meghívást, és szólóban is színpadra lép majd.”

Serbán Attila pár napja tért haza a Budapesti Operettszínház A Szépség és a Szörnyeteg című musicaljének németországi turnéjáról, melyről elárulta: “a közel két hetes turné a hétköznapok körfogása után egy kis pihenést is jelentett. Köln fantasztikus város, két csodálatos karácsonyi vásárral. A dóm látványa pedig a mai napig elképesztő élményt nyújt, óriási hatással van az emberre. A fellépések mellett volt időm egy kicsit töltekezni is.”

A színész arról is beszélt, hogy már otthon is elkezdték feldíszíteni a lakást, nagyon várja a koncerteket, mert a karácsonyi dalok alapozzák meg igazán az ünnepi hangulatát.

“A műsor gerincét megtartottuk, de Békéscsabára pl. viszünk olyan dalokat is, melyek eddig nem szólaltak meg magyarul, és bekerült a műsorba Katona Klári “Legyen ünnep” című klasszikusa is” – avatott be Serbán Attila, aki azt is elárulta, mivel nem minden dalra született megfelelő magyar szöveg, angolul is hallhatnak majd ünnepi számokat. A koncerteken felcsendül pl. a “Santa Claus Is Coming to Town”, de a “Silent night” az est elején angolul, a végén a capella verzióban, magyarul is elhangzik.

Fotó: kulturcafe.hu

“Alapvetően tényleg egy kis ünnepi hangulatot és minőségi zenei élményt szeretnénk nyújtani a nézőknek. Szerencsére remek session zenészekkel, és közel 30 tagú kórussal dolgozom együtt” – mondta.

Arról is beszélgettünk, hogy a karácsonyi koncert után milyen feladatok várnak rá.

“Júliusig teljesen be vagyok táblázva, az ünnepek viszont idén rendhagyóan telnek: hamarosan visszatérek A Szépség és a Szörnyeteg turnéjára, már Münchenbe. Ezúttal a családom is velem tart. Szeretjük a várost, az Operettszínház társulatával is tartunk közös karácsonyi vacsorát 24-én, de viszünk magunkkal karácsonyfát a szállodai szobába, és már előre foglaltam asztal egy hangulatos étterembe hármunknak. A 2 és fél éves lányom imád utazni, nagyon várjuk már ezt a közös élményt” – mesélte Serbán Attila.

Színház.org