Megkezdte sorozatát a Valahol Európában musical stábja a Soproni Petőfi Színházban

2019 december 13. péntek, 22:08

Startra és nézettségi rekord megdöntésére készül 31 gyermek a népes szereplőgárdával együtt. Megkezdte sorozatát a Valahol Európában musical stábja a Soproni Petőfi Színházban december 11-től.

A produkció Mikó István, Kisfaludy Zsófia, Vastag Tamás, Savanyu Gergely és 31 gyermek főszereplésével Halasi Imre rendezésében, Gyenes Ildikó koreográfiájával a nyári szezon egyik kedvenc darabjává vált.

Fotó: Soproni Petőfi Színház

Minden barlangszínházi előadáson felállva, hosszú percekig ünnepelte a közönség a stábot. Ezzel a csapat beállította az Aida két évvel ezelőtti rekordját ezen a játszóhelyen. A musicalt csak Fertőrákoson négyezren nézték meg.

Most a szereplőgárda a kőszínházban szeretné tovább írni a darab diadalútját és városi történelmét. A felújító próbák véget értek, a gyerekek fegyelmezetten dolgoztak. Ezúttal szűkebb térben kell helytállniuk. Halasi Imre tavasszal már kimondottan a soproni színpad lehetőségeit előtérbe helyezve rendezte meg a produkciót. A musical az elkövetkezendő egy hónapban összesen tizenhatszor szerepel a színház műsorán.

Fotó: Soproni Petőfi Színház

Jövő nyáron pedig újra visszatérhetnek oda, ahonnan elindult az előadás útja, és ott búcsúzhatnak el a nézőktől. A közönség kérésére ugyanis utoljára látható a Valahol Európában musical, a soproni teátrum előadása június 26-án és 27-én a fertőrákosi barlangszínházban.

(A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft-vel kötött megállapodás alapján kerül bemutatásra. A zeneszerző Dés László, a dalszöveg Nemes István, a szövegkönyv Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter munkája)

Forrás: Soproni Petőfi Színház