Visszatér az Édes Anna musical Budapestre

2020 január 02. csütörtök, 12:28

Tóth Ádám szerző-rendező Kosztolányi Dezső: Édes Anna című regényét a könnyedebb műfajnak gondolt musical keretében dolgozta fel.​ Az előadás január 24-én a RAM Colosseumban ismét látható.

A musical a kiszolgáltatott cselédlány, illetve az árnyként megjelenő többi megalázott és kihasznált lány, és a Vizy család sorsán keresztül üzen a mai világnak.

Ha valami kockázatosnak tűnhetett elsőre, akkor ez a produkció mindenképpen annak indult: XI. századi zenei hangzás, modern táncok, meglepő fordulatok és Kosztolányi világhírű regényének újra-gondolása​.​ ​E​z az Édes Anna musical.

A bemutató óta azonban eltelt négy év. A több mint ötven teltházas előadás, a megközelítőleg 100 000 néző meghozta a sikert​. A produkció tavaly a BOK csarnokban​ búcsúzott​, s úgy tűnt, jó darabig nem kerül színpadra a musical.​ Ám később rengeteg ​felkérést és level​e​t kapott a Budapesti Showszínház​.

Horváth Zsolt (Hozsó), a Kozmix zenekar tagja, az Édes Anna musical zeneszerzője fellépései során is gyakran találkozott olyan nézőkkel, akik mindkét “oldalát“ megszerették, az egyik fellépés előtt az Édes Anna betétdalát kérték tőle egy szabadtéri fesztiválon. Természetesen ezt a kérést ott, akkor nem tudta teljesíteni, de újra összeültek a darab rendezőjével, Tóth Ádámmal és úgy döntöttek: legyen még előadás, január 24-én.

Az előadás főbb szereplői Kereki Anna, Simon Boglárka, Kósa Zsolt, Pálfalvy Attila.