Forgács Péter Kabaréja a legjobb musical Finnországban

2020 január 15. szerda, 8:51

Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója számára sikeresen indult az új esztendő.

Színre vitte az Elisabeth című musicalt, közben már a Váratlan vendég című krimit is próbálja a Kisfaludy Teremben, amelyet február 8-án mutatnak be. A legnagyobb büszkeség az igazgató számára azonban az a négy díj, amelyeket a finnországi darabja, a Kabaré miatt zsebelt be.

A Győri Nemzeti Színház igazgatója, Forgács Péter Kováts Gergely Csanád koreográfussal és a finn társulattal közösen vitte színpadra a Kabaré című musicalt a Kuopiói Városi Színházban. A darab, amely szeptember közepén debütált, hatalmas sikert aratott.

Fotó: Kuopion kaupunginteatteri

Hasonlóan, mint itthon, Finnországban is minden évben versenybe szállnak a színházi produkciók, a nívós előadások több kategóriában mérettetnek meg. Forgács Péter Kabaréját a legjobb musical előadásnak választották, de a darabból több szereplőt is értékeltek.

A legjobb színész díját a konferansziét alakító Mikko Rantaniva nyerte, a legjobb női szereplőnek járó elismerést pedig a Maxot megformáló Virpi Rautsiala zsebelte be, aki a Bernarda Alba házában is játszik. Az év teátruma a Kuopiói Városi Színház lett – mindez a Kabarénak köszönhetően. A rendező a Győr Plusznak elmondta, ez óriási büszkeség számára.

Forgács Péter pénteken visszatér Kuopióba, hogy ismét megnézze darabját, így személyesen is lehetősége lesz gratulálni a díjazott színészeknek.

Forrás: gyorplusz.hu