Tompos Kátya és Szinetár Dóra is fellép a Budapest Klezmer Band jubileumi koncertjén

2020 február 21. péntek, 8:07

Június 14-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ad otthont a Budapest Klezmer Band 30 éves jubileumi koncertjének, melyen Falusi Mariann, Tompos Kátya, Szinetár Dóra, Szokolai Dongó Balázs, Lukács Miklós, a Győri Balett és az Operettszínház társulata is közreműködik.

A Budapest Klezmer Band 1990 óta – tehát idén immár 30 éve – szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpátmedence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét.

A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt.

Fotó: Budapest Nyári Fesztivál

A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

A Budapest Klezmer Band megalakulása óta folyamatosan koncertezik Magyarországon és rendszeresen visszatérő vendége a külföldi zenei fesztiváloknak és kulturális rendezvényeknek. Egyik legkülönlegesebb produkciójuk, a klezmer és a klasszikus zenét ötvöző „Klezmer Szvit” neves hazai és külföldi kamarazenekarok részvételével is megszólal nemzetközi turnékon.

A 30 éves évfordulót egy igazán különleges, dramatizált előadással szeretnénk megünnepelni. A koncerten elhangzanak az együttes legismertebb művei, Fegya legsikeresebb szerzeményei.

“Visszatekintünk azokra a színházi darabokra is, melyekben nagy sikerrel szerepelt az együttes, a Győri Balett segítségével megidézzük a Purimot, és meghívunk olyan neves művészeket, akik az elmúlt évtizedek során már felléptek előadásainkon. A dramatizált előadást látványos színpadi megvalósítással és kézzel rajzolt grafikai tartalommal tesszük igazán egyedülállóvá. A múlt felidézése mellett a jövő bemutatása, az új zenei részletek és a produkció különleges látványvilága és dramaturgiája a zenekar állandó rajongótábora számára is rengeteg élményt tartogat. Az új látogatók részére pedig igazi csemege lesz ez a tartalmilag és fellépőiben is nagyívű előadás.” – ajánlja a konceret a Budapest Klezmer Band.

A zenekar tagjai:
Jávori Ferenc “Fegya” zenekarvezető – zongora
Vég Balázs – dob
Máthé László – bőgő
Barbinek Gábor – harsona
Gazda Bence – hegedű
Nagy Anna. – harmonika
Kohán László – klarinét

Forrás: szabadter.hu