A francia Stéphane Métro is csatlakozik a Mesés musicalek csapatához Sopronban

2020 február 26. szerda, 10:02

A Soproni Petőfi Színház a 2020-as barlangszínházi szezonban augusztus 7-én tart nagyszabású bemutatót Szakál Attila rendező-koreográfus vezetésével. A premier után augusztus 8-án, 14-én és 15-én is műsorra tűzik az előadást.

A Mesés musicalekben a tervek fellép a Párizsból érkező Stéphanie Schlesser is, valamint Freddie, Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Vastag Tamás, Buch Tibor, Füredi Nikolett, Savanyu Gergely, Kiss Noró, Papp Attila.

Közreműködnek a Sopron Balett táncosai és a Local Vintage Company. Az összeállításban várhatóan olyan zenés mesékből hallhatnak majd részletekek, mint az Aladdin, Herkules, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály, Egyiptom hercege, az Aranyhaj és a nagy gubanc. A produkció jelmezvilágát Kis Katalin álmodja meg.

Szakál Attila erre a produkcióra Stéphane Métro színművészt, énekest, zeneszerzőt is meghívta, aki olyan jelentős szerepeket formált meg eddig, mint a párizsi Rómeó és Júlia musicalben Verona hercege, vagy a Vámpírok báljában Krolock grófja, melyre maga Roman Polanski rendező választotta ki.

Stéphane Métro a 300. budapesti Vámpírok bálja előadáson vendégként is részt vett. Az elmúlt években a Nyomorultakban Javert felügyelőt, és az Aladdinban Jafart is játszotta.