Idén nyáron a Bajai Szabadtéri Színpadon is látható a We Will Rock You

2020 március 03. kedd, 16:41

A We Will Rock You musicalt augusztus 14-én és 15-én tűzik műsorra a Szentháromság téren felállított Bajai Szabadtéri Színpadon. Az előadában mások Sári Éva, Szemenyei János, Veres Mónika Nika, Egyházi Géza, Végh Péter is színpadra lép.

2017-ben a PS Produkciónak köszönhetően érkezett Magyarországra a We Will Rock You. Simon Edit producer a We Will Rock You rendezésére Cornelius Baltus-t kérte fel, aki a Vámpírok bálja és a Sakk musicalek rendezőjeként vált ismertté Magyarországon.

Fotó: Nagy Sándor

A díszlet- és jelmeztervező Kentaur, a koreográfus pedig Túri Lajos Péter.

Az előadásban 24 Queen-dal hallható, olyan slágerek, mint a Radio Ga Ga, a Somebody To Love, a Bohemian Rhapsody, a Don’t Stop Me Now, a We are the Champion és természetesen a címadó szám, a We Will Rock You.

A PS Produkció a We Will Rock You játszási jogait már 2002-ben megkérte és 15 év várakozás után Simon Edit csapata kapta meg.

A We Will Rock You-t 6 kontinensen, eddig 17 országban, több mint 16 millió néző fogadta tomboló ovációval. Londonban, a Dominion Színházban a rekord ideig, 12 éven át játszott 4600 előadáson 6,5 millió néző látta a musicalt, amely többek között Olivier-díjat is nyert. A Queen slágerei köré álmodott futurisztikus vígjáték szövegkönyvét Ben Elton jegyzi.

Fotó: Sárközy Marianna

Brian May a We Will Rock You 2017-es budapesti premierje előtt így fogalmazott a közösségi médiában: “Látni ezt a fiatal csapatot ezzel a hihetetlen energiával, és ahogy előadják ezt az új, bámulatos koreográfiát, miközben olyan magas szinten énekelnek, az egyszerűen lenyűgöző! Én pontosan tudom, mennyi munka van abban, hogy ez ilyen szinten működjön. Ez egy remek érzés, és szerintem ez a musical sokkal tovább fog élni, mint mi, ezt már a születésekor is így éreztem, és erre igazán büszke vagyok. Láttam sok díszlet- és jelmeztervet, melyek elképesztőek. Imádom, hogy ez az előadás ennyire új és kreatív”

Fotó: Sárközy Marianna

A történet a távoli jövőben, 2300 környékén, a PlanetMall nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. A globalizáció teljes mértéket öltött, az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen KillerQueen-nel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. Ez egy boldog, biztonságos GaGa világ, ahol a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer-zenéket hallgatják, és ugyanazt gondolják. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. A fiatalok egy csoportja azonban fellázad a műanyag világ ellen, ők egyéniségek, akik szabad gondolkodást és igazi hangszerekkel játszott élő rockzenét akarnak. Az ellenállókkal azonban keményen leszámol a hatalom, akit elkapnak, annak az agyát átmossák és örökre elveszti szabad gondolatait és egyéniségét.