Megtekinthető az Álomutazó és A Játékkészítő

2020 április 13. hétfő, 18:50

2017-ben mutatták be az Álomutazó című családi mesemusicalt, mások mellett Stohl Andrással, Szabó Győzővel, Schell Judittal, Ábel Anitával a főszerepben. A Játékkészítőt még 2015-ben újították fel hazai produkcióban, egyedi látványtechnikával. Most mindkét előadás elérhetővé vált a YouTube-on – a jó hírt Illés Gabriella, a TulipánTündér Produkció vezetője, a musicalek megálmodója jelentette be.

Az Álomutazóról:

Ma, amikor annyi mindent kell befogadnunk, mindig a maximumot kell hoznunk, elveszítjük a kapcsolatot saját magunkkal, az álmainkkal. Nem adunk időt arra magunknak, hogy feldolgozzuk a rengeteg kapott információt. A szórakoztatáson túl az alkotók nem titkolt célja, hogy a musical után a felnőttek egy kicsit elgondolkozzanak, lelassuljanak és újra merjenek álmodozni és álmodni, ugyanúgy, mint gyerekkorukban.

A történet főhőse Tomi, egy “magányos hős”, aki érzi, hogy a világgal, amelyben él, valami nagyon nem stimmel. Épp ezért hajlamos a legbensőbb érzéseit a vagányság álcája mögé rejteni. Apukája elismert tudós, céltudatos és fenemód szigorú, épp ezért nem könnyű megfelelni az elvárásainak…

Az Álomutazót Juronics Tamás rendezte, Vinnai András, Szép Ernő-díjas író írta, társai voltak a Kincsem és a Liza, a rókatündért is jegyző Hegedűs Bálint valamint dramaturgként Almási-Tóth András.

A mesemusicalben Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve, Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita is szerepel.

A Játékkészítőről:

2015-ben új rendezésben, új és régi szereplőkkel, új és régi dalokkal, egyedi, hazai produkcióban még nem látott látványtechnikával állították színpadra A Játékkészítő című pop-show-musicalt.

Az első, tisztán magyar „alapanyagból” készült zenés produkció Stohl András, Szabó Győző, Kamarás Iván, Nagy Feró, Oroszlán Szonja és Hajdu Steve főszereplésével készült.

A történet szerint a “hagyományos” mesehősök attól félnek, hogy elfelejtik őket, hiszen nincs szuperlézerük, nem tudnak gombnyomásra szintet ugrani, nem olyanok, mint modern társaik. Ezért elhatározzák, hogy felkeresnek egy híres videojáték-készítő mestert, hogy belőlük is videojáték készülhessen, mert akkor talán újra népszerűek lennének. Segítséget kérnek egy kisfiútól, Petitől is, aki mindent tud a videojátékokról és együtt indulnak a Játékkészítőhöz, ám az útjuk során váratlan akadályokba ütköznek….

A musical rendezője Böhm György volt, a látványvilágért Bordos Zsolt, világhírű 3D mapping művész felelt.