Újra összeálltak a legendás Chorus Line szereplői

2020 április 21. kedd, 16:26

12 évvel ezelőtt búcsúzott el a Broadway közönségétől a Chorus Line. Jeffrey “Shecky” Schecter, aki annak idején Mike-ot alakította a kultikus musicalben, most felkért néhány korábbi szereplőt, hogy készítsenek ‘home office’ videót a show nyitószámáról. Az eredmény frenetikus lett.

44 szereplő állt végül össze a világ minden tájáról: New Yorkból, Japánból, Ausztráliából, Kaliforniából, Floridából is bejelentkeztek a darab egykori sztárjai. Részt vett benne mások mellett Jason Tam, Michael Berresse, Mara Davi, Lorin Latarro, Tyler Hanes, Tony Yazbeck, Aaron J. Albano, Mario Lopez, Charlotte d’Amboise, és Terrance Mann.

“Amint elkezdett terjedni a videó, újra szereplőkké, egy csapattá váltunk (…) Ez mi a reggeli kávénk, a napi pozitív energiánk. A videó után már nem érezzük egyedül magunkat. Miközben egy teljesen bizonytalan világban élünk, az a tudat, hogy valami jót csináltunk, kicsit talán segít továbblépni a következő napra” – üzenték a Chorus Line felújításának egykori szereplői.

A Chorus Line 1975-ös, New York-i bemutatója óta a Broadway egyik legikonikusabb zenés előadásává vált. A musical 9 Tony-díjat nyert 1976-ban. A 60. Oscar-díjátadót a darab egyik dalával, az “I Hope I Get It” című szám variációjával nyitották meg.

A mű tehetséges fiatal táncosokról szól, akik hosszú évek kemény munkájával a hátuk mögött arra várnak, hogy egyszer a színpadon is kamatoztathassák tudásukat. Egy Broadway-show tánckarában fellépni – az első lépés a hírnév felé vezető úton, ezt az első lépést azonban csak néhány szerencsés teheti meg.

Fotó: broadway.com