Online jótékonysági műsort tartanak a Szegedi Nemzeti Színház támogatására

2020 április 30. csütörtök, 8:59

Online jótékonysági műsort tartanak a Szegedi Nemzeti Színház támogatására, az est a teátrum előző évadának egyik legsikeresebb produkciójához, a Valahol Európában című musicalhez kapcsolódik.

A Radványi Géza és Balázs Béla 1947-es filmje alapján készült darabot – az előző és a márciusban hirtelen félbeszakadt évadban – több mint ötven alkalommal láthatta a közönség. A mű a 75 éve véget ért II. világháborúban játszódik, ősbemutatóját pedig 25 éve tartották a Budapesti Operettszínházban.

Valahol Európában / Fotó: szinhaz.szeged.hu

Az évfordulók alkalmából a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged, a Szeged Első Lions Club és a Dömötör-díj létrehozói május 9-én 19 órától online jótékonysági műsor rendeznek, amelynek nézői jegyvásárlásukkal támogathatják a járvány miatt nehéz helyzetbe került Szegedi Nemzeti Színházat.

Az emlékműsorban a támogatók beszélgetést láthatnak a Valahol Európában szerzőivel, többek között egyik írójával, Böhm Györggyel, Dés László zeneszerzővel, a darabot hangszerelő Malek Miklóssal, Horváth Péterrel, az ősbemutató társszerző-rendezőjével, a főbb szereplők közül pedig Szinetár Dórával és Haumann Péterrel. A nagy sikerű szegedi produkció rendezője, Szőcs Artur és a Szegedi Nemzeti Színház művészei, Ágoston Katalin, Pálfi Zoltán, valamint a Kuksit alakító Hrabovszky Bercel szintén részt vesznek az emlékesten.

A műsorban több bejátszás is látható majd a Szegedi Nemzeti Színház előadásából, és a Valahol Európában 2011-es változatából, amelyet Béres Attila állított színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékokon – közölte Elekes Zoltán, az akció egyik kezdeményezője.

Forrás: MTI