Méhes László rendezésében készül A padlás Szegeden

2020 október 20. kedd, 12:23

November 20-tól láthatja a szegedi közönség a Nagyszínházban Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter klasszikusát, A padlást. A szegedi feldolgozás Méhes László rendezésében kerül színpadra.

Méhes László rendező elmondta, olyan csodát szeretnének teremteni a színpadon, amelytől a gyerekek színházba járókká válnak, de a felnőttek is egy erős, megható történetre számíthatnak. A rendező előrevetítette, hogy nagyszerű színészi alakítások mellett csodálatos zene, fantasztikus dalszövegek és gyönyörű látvány fogja jellemezni a produkciót.

Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

Az 1988-as ősbemutató óta eltelt több mint három évtizedben számos generáció nőtt fel az örökzöld mesén. A történet szerint Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek. A szellemeket csak azok láthatják, „akinek a szíve olyan romlatlan és tiszta, mint a gyerekeké”.

Fényév távolság, Valahol, Szilvás gombóc, Enyém a pálya – mindannyiunk fülében ott csengenek ezek a dallamok, így a darab nem pusztán azok számára jelent feledhetetlen szórakozást, akik először látják, hanem azoknak is, akik gyerekkoruk meghatározó színházi élményét szeretnék újraélni.

Szereplők: Károlyi Krisztián/Szaszák Zsolt, Sziládi Hajna/Hege Veronika e.h., Vajda Júlia/Somogyvári Tímea Zita, Bánvölgyi Tamás/Poroszlay Kristóf, Szaszák Zsolt/Krausz Gergő, Kulcsár Viktória/Fekete Linda, Szívós László/Ferencz Nándor, Taletovics Milán, Vicei Zsolt/Szegezdi Róbert, Rácz Tibor/Kárász Zénó, Ferencz Nándor/Bánvölgyi Tamás.

Díszlettervező: Rózsa István. Jelmeztervező: Horváth Kata. Zenei vezető: Koczka Ferenc. Koreográfus: Hajdu Anita. Karigazgató: Flórián Gergely. Súgó: Szabó Ágnes. Ügyelő: Stefanik Sándor. Rendezőasszisztens: Toronykőy Attila. Rendező: Méhes László.