Törd meg a csendet! – Online castingot hirdet a Vörösmarty Színház

2021 március 21. vasárnap, 9:58

A világhírű Fame című musical bemutatására készül a Vörösmarty Színház, amelynek 14-20 közötti fiatalok lehetnek a részesei. Az online castingra táncos-énekes-hangszeres videók beküldésével lehet jelentkezni, amelyek közül egy öttagú zsűri választja majd ki a legjobbakat, akik fő- illetve mellékszerepeket kapnak a várhatóan szeptemberben bemutatandó előadásra.

A fiatal művészek útkereséséről szóló musicalhez, a Fame – A hírnév ára c. produkcióhoz keres szereplőket a Vörösmarty Színház. Az online casting előválogatása után a sikeresen továbbjutók többlépcsős videócastingon vesznek részt, amelyet a Fehérvár TV is közvetít majd. A jelentkezőket egy ötfős zsűri értékeli, amelynek tagjai: Kiss Diána Magdolna színművésznő, Horváth Csaba, a Vörösmarty Színház fizikai tagozatának vezetője, Bagó Bertalan művészeti vezető és Kéménczy Antal, az előadás zenei vezetője.

Kiss Diána Magdolna, Hargitai Iván / Fotó: Vörösmarty Színház

A zsűri elnöke, egyben az előadás rendezője, Hargitai Iván nem titkolt célja, hogy ebben a Covid-sújtotta időszakban egy kis lelkesedést, pezsgést csaljon a fiatalok életébe: „A csapatot, akikről szól ez az előadás, válogatni szeretnénk. A Covid után – amit biztos vagyok benne, hogy le fogunk győzni – újra indulunk, újra elkezd pezsegni az élet. Erre szeretnénk mi rásegíteni. Ahogy a szlogenünk is mondja: ‘Törjük meg a csendet!’, törjük meg ezt a nagyon fárasztó időszakot egy fiatalos, lendületes munkával, ami az életről és a tehetségről szól. Ilyen értelemben is remek választás a Fame, és fontos, hogy minél többen vegyenek részt a castingon, mert ez hatalmas erőt ad a jelentkezőknek, a színháznak és a városnak.”

Kiss Diána Magdolna amellett, hogy a zsűri tagja lesz, ő játssza majd az előadásban az egyik felnőtt-szerepet és mindenkit arra buzdít, hogy bátran jelentkezzen: „Olyan fiatalokat várunk, akik énekelnek, táncolnak és esetleg hangszeren is játszanak. Mindent adjatok bele, legyetek bátrak, merészek! Táncban és dalban is bármilyen stílusban képviseltethetitek magatokat.”

A jelentkezőktől április 7-ig maximum 10 perces videókat várnak, fekvő formátumban, bemutatkozással. Bátran lehet jelentkezni, hiszen mintegy 30 szerepre keresnek tehetséges énekeseket, táncosokat.

Bővebb információ, regisztráció ITT.