A Margitszigeten tartja a Kabaré című musical bemutatóját a Vígszínház

2021 július 07. szerda, 4:09

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartja a Kabaré című musical bemutatóját a Vígszínház pénteken és szombaton. A látványos, népszerű dalokkal teli zenés produkciót Béres Attila rendezésében láthatja a közönség.

Joe Masteroff, John Kander és Fred Ebb világhírű műve a füstös, fülledt, de magával ragadó berlini éjszakába vezeti a nézőt – olvasható a színház közleményében, amelyben felidézik, hogy az előadás zártkörű főpróbáit május 31-én és június 1-jén meghívott egészségügyi dolgozók nézhették meg, a színház ezzel fejezte ki háláját az elmúlt időszakban végzett áldozatos munkájukért.

Fotó: Vígszínház – Dömölky Dániel

Mint kiemelik, a produkció bemutatóját nem a Vígszínház épületében láthatja a közönség, hanem a légvonalban alig néhány száz méterre lévő Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol először tart premiert a társulat.

A mű középpontjában a Kék Angyal mulató angol származású énekesnője, Sally Bowles és az 1929 szilveszterén Berlinbe érkező, és ott ihletet kereső fiatal amerikai író, Cliff Bradshaw szerelmének története áll a weimari köztársaság végnapjaiban. A szerelemre sötét árnyékot vet a történelem, de a berliniek még éjszakai lokálokba járnak, fékevesztetten mulatnak, miközben életükbe észrevétlenül bekúszik a terror és az embertelenség – olvasható a darab ismertetőjében.

Fotó: Vígszínház – Dömölky Dániel

A musicalt 1966-ban a Broadwayn mutatták be először, majd 1972-ben Bob Fosse rendezésében készült belőle filmváltozat, amely Liza Minnelli főszereplésével hódította meg a világot.

A produkció vígszínházi változatában Szilágyi Csenge, Dobó Enikő, Brasch Bence, Seress Zoltán, Igó Éva, Kern András, Horváth Szabolcs, Rudolf Szonja, Csapó Attila, Gilicze Márta, Rimár Izabella és Dengyel Iván lép színpadra. Az előadás Vörös Róbert dramaturg és Béres Attila munkája nyomán, Barta Dóra koreográfiájával és Mester Dávid vezényletével látható.

A Vígszínház produkcióját 18 éven aluliaknak nem ajánlják – hangsúlyozzák a közleményben, amelyben hozzáteszik, hogy a nézők immár védettségi igazolvány nélkül érkezhetnek a Margitszigetre.

(MTI)