Sarah Brightman karácsonyi koncertet ad Budapesten

Az angol szoprán énekesnő december 20-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

A Jersey-szigeten mutatkozik be az Armel Opera Festival

Egésznapos programsorozattal mutatkozik be a Nagy-Britanniához tartozó Jersey-sziget közönségének augusztus 20-án az idén 10 éves Armel Opera Festival a Jersey Operaház meghívására.

Ókovács Szilveszter: “Nyugodtan állok a bírák elé”

Pályázatot hirdettek a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjának betöltésére. Ókovács Szilveszter tovább vezetné az intézményt.

Élő homokanimációs show-val látható a Székelyfonó Pécsett

Kodály Zoltán egyik legkülönlegesebb műve egyedülálló újítással látható Pécsett: Cakó Ferenc élőben készíti el a darabot megelevenítő homokanimációs előadását.

Robotkarmester vezényli Verdi műveit Olaszországban

Egy humanoid robot debütál karmesterként szeptemberben egy toszkánai zenekar élén, amely Andrea Bocelli sztártenor közreműködésével Verdi műveit játssza majd.

Pályázatot írtak ki az Operaház főigazgatói posztjára

Pályázatot hirdetett a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjának betöltésére az emberi erőforrások minisztere, mivel a jelenlegi főigazgató, Ókovács Szilveszter mandátuma 2018 januárjában lejár.

Ismét díjat nyert a Bartók-fesztivál imázsfilmje
Zeneakadémia megrendelésére készült 45 másodperces szpot már a harmadik elismerést nyeri el.
Klasszikus zenével nyugtatnák meg London zűrös városnegyedét

A rendőrség intézkedése nyomán a hírhedt Broadwater Farm városrészben klasszikus zene tölti meg a teret annak reményében, hogy higgadtabbá teszi a helyi bajkeverőket.

Sziget – “Best of” programmal készül az Opera

A Magyar Állami Operaház péntektől népszerűsíti az opera műfaját a 25. Sziget fesztiválon: a társulat művészei “best of” programmal lépnek fel a Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpadon.

Elmarad jövőre a szentmargitbányai operafesztivál

Elmarad jövőre a szentmargitbányai operafesztivál, az ausztriai Burgenland egyik nagy nyári kulturális eseménye – jelentették be csütörtökön a szervezők, az Arenaria Kft. és az Esterházy-vállalatcsoport.

Sólyom-Nagy Máté kamaraénekesi címet kapott Erfurtban

A magyar bariton a zenés színpadon nyújtott teljesítményéért megkapta az Erfurti Színház (Theater Erfurt) kamaraénekesi címét. A díjátadásra augusztus 9-én kerül sor.

77 éve született Gregor József

A Kossuth- és Liszt-díjas, Kiváló művész operaénekes 1940. augusztus 8-án született Rákosligeten.

Új emléktáblát kapott Sárdy János szülőfalujában

Születésének 110. évfordulóján Sárdy Jánosra, Nagykónyi híres szülöttjére emlékeztek nemrégiben. Ez alkalomból az operaénekes, színész új emléktábláját is felavatták, amelyet a lánya, Gáborné Sárdy Julianna leplezett le.

Fischer Iván fesztivált alapít Vicenzában

A karmester a The Times című brit lapnak a Budapesti Fesztiválzenekar közelgő skóciai fellépése alkalmából nyilatkozott.

Megszületett az első magyar opera-videoklip – Már több mint ezren látták

Egy fiatal művészekből álló csapat első opera videoklipjét láthatják alább, amelyet már több mint hétszázan néztek meg a Youtube-on. Ebben a műfajban külföldön sem nagyon születnek videoklipek, hazánkban pedig talán ez az első.