Neves szponzorokat nyert meg a Scala

2016 november 16. szerda, 9:20

Újabb szponzorokat szerzett a milánói Scala számára az operaház intendánsa, Alexander Pereira. A világ egyik legnagyobb szemüveggyártója a következő öt évben évente 600 ezer euróval (186 millió forinttal) támogatja az intézményt.

scala

A Luxottica, a BMW, a Dolce&Gabbana divatcég, a Kühne + Nagel svájci logisztikai vállalkozás és az Intesa Sanpaolo bank is a Scala “szuperszponzorai” közé került – közölte Pereira a Scala felügyelőbizottsági ülése után.

A bizottsághoz csatlakozott Giorgio Squinzi, a Confindustria olasz gyáripari szövetség volt vezetője.

A Scala december 7-én nyitja meg új szezonját Puccini Pillangókisasszonyával, melyet az intézmény vezető karmestere – és januártól már zenei igazgatója – Riccardo Chailly fog vezényelni és amely olyan heves indulatokat váltott ki a Scalában tartott 1904-es világpremierjekor, hogy azóta nem is tűzték műsorra a dalszínházban. Rendezője Alvis Hermanis, az opera címszerepét Maria José Siri uruguayi szopránénekesnő alakítja, aki most először játszik Puccini-műben.

Az új évadban hét balettelőadást és egy sor hangversenyt is kínál az operaház, amely gyermekeknek szánt programjával 50 ezer fiatalt – 15 ezerrel többet, mint az előző évadban – igyekszik megszólítani a 2016-2017-es szezonban.

A repertoár májusi ismertetésekor Pereira emlékeztetett arra, hogy a Scala büdzséjének harmada magánforrásból származik. Az operaház vezetőjének hála tavaly 10,8 millió euró érkezett új magánadományozóktól. Mint hangsúlyozta, “az egyetlen esély arra, hogy a Scala a hozzá méltó minőséget biztosítani tudja, ha találunk magánadományozókat”.