Az ötödik elem operadívája lesz Mága Zoltán vendége

2016 november 21. hétfő, 17:35

Az ötödik elem című kultikus film slágerének világhírű előadója, Evgenia Laguna orosz operadíva lesz Mága Zoltán hegedűművész egyik sztárvendége a 9. Budapesti Újévi Koncerten január 1-jén az Arénában.


A kultuszfilmeket alkotó világhírű rendező, Luc Besson sajátos univerzumának emlékezetes transzoperája, az Éric Serra neves komponista által jegyzett Diva Plavalaguna dala is felcsendül a teljes egészében megújult, háromdimenziós hatású díszletekkel megrendezett újévköszöntő gálaesten.

evgenia

A 9. alkalommal megrendezendő gálaest a magas nívójú produkciók mellett minden eddiginél látványosabb előadást kínál a Papp László Budapest Sportaréna 13 ezer fős közönségének. Nemcsak a látványvilágban, a színpadi díszletekben és elemekben, hanem zenei világában is megújulva, egy emlékezetes gálaműsorral köszönti Mága Zoltán a 2017-es esztendőt január elsején. A gálaesten új, egyedi hangszerelésben lesznek hallhatóak klasszikus zeneművek, emellett a Prima Primissima-díjas hegedűművész olyan produkciókkal is készül, amelyeket korábban nem hallhatott közönsége. Saját szerzeményeinek debütáló előadása mellett a sztárvendégek is különleges előadásokkal, produkciókkal lepik majd meg a közönséget – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

Az újévi gálaműsor sztárvendége az a földönkívüli lényt megtestesítő operadíva lesz, akire a világhírű, Az ötödik elem című kultikus filmben a négy alapelem, a Föld, a Víz, a Levegő és a Tűz őrzését bízták. A különleges és egyedi hangú Diva Plavalagunát idéző, orosz származású operaénekes világsztár, Evgenia Laguna mind küllemben, mind pedig hangzásban is megidézi a világ egyik legnagyobb filmrendezőjeként ismert Luc Besson alkotásából ismertté vált operaénekes alakját. Az ikonikus filmben ismertté vált operaperformansz kísérőzenéjét a legismertebb mozifilmek és szuperprodukciók zenéjét is komponáló César-díjas zeneszerző, Éric Serra írta, és ebben Donizetti Lammermoori Lucia című háromfelvonásos tragikus operájának egy áriarészlete is felcsendül.

Evgenia Laguna különleges hangi adottságai révén négy oktáv hangterjedelemben énekel, a klasszikus zenék, operaáriák mellett a modern feldolgozású elektronikus klasszikus orosz popzene, a keringők, a románcok és a musical előadásaival is nagy sikereket ért el. Az orosz művészeti akadémián végzett művésznőt Oroszországban a klasszikus és a modern művészetet ötvöző crossover stílus királynőjeként is emlegetik.

Mága Zoltán zenekarát, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenakart egy remekmű erejéig Vásáry Tamás Kossuth-díjas magyar zongoraművész és karmester, a nemzet művésze vezényli, így a két Prima Primissima-díjas művész közös előadása színesíti majd a gálaestet.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes erdélyi pártfogoltjai közül száz, székely népviseletbe öltözött erdélyi gyermek is bekapcsolódik a több száz fős kórus előadásában felcsendülő magyar Himnusz éneklésébe. A hagyomány folytatásaként a Guinness-rekordok közé bekerült közös koccintás 2017-ben sem marad el, Mága Zoltán ez alkalommal is megvendégeli a közönséget a Juhász Testvérek többszörös díjnyertes vörösborával. A 9. Budapesti Újévi Koncert közönsége a Mága Zoltán műveit tartalmazó CD-t vehet át ajándékként.