Jonas Kaufmann másodszor is lemondta madridi fellépését

2016 november 22. kedd, 17:19

A világhírű német tenor, Jonas Kaufmann egészségi okokra hivatkozva másodszor is lemondta fellépését a madridi Királyi Színházban (Teatro Real).

A színház honlapján közzétett tájékoztatás szerint a művész két hónap kihagyás után a spanyol fővárosban lépett volna ismét színpadra Robert Schumann, Henri Duparc, Liszt Ferenc és Richard Strauss műveiből összeállított dalestjével november 22-én.

kaufmann

A 47 éves operaénekesnél hangszalag-hematómát diagnosztizáltak, ezért kényszerült pihenőre az utóbbi időben – részletezte a ABC című spanyol napilap, megjegyezve, hogy a Teatro Realnak nincs szerencséje Kaufmannal, aki eredetileg januárban szerepelt volna Madridban, de akkor légúti megbetegedés miatt mondták le fellépését. 2008-ban pedig egy baleset miatt nem tudott részt venni egy Fidelio-előadáson.

Jonas Kaufmann első és eddig egyetlen szereplése ebben a színházban 1999-ben volt Mozart Titus kegyelme című operájában.

A színház ezúttal nem tette át újabb időpontra a dalestet, hanem visszatéríti a jegyek árát.

A tenor Magyarországon idén júniusban, a Müpában szerepelt önálló estjével. 2014 októberében már fellépett volna, de a koncertet a menedzsmentje megbetegedésre hivatkozva lemondta.

MTI