Castro halála – Elmaradt Plácido Domingo első kubai koncertje

2016 november 28. hétfő, 11:33

Elmaradt Plácido Domingo első kubai koncertje Fidel Castro halála miatt.

dom

Placido Domingo

A világ egyik leghíresebb operaénekese szombaton lépett volna fel a havannai Nagyszínházban (Gran Teatro), a kubai forradalom vezetője pedig pénteken késő este hunyt el. A 89 éves Castro halála miatt kilencnapos gyászt rendeltek el, és ennek részeként lemondtak minden nyilvános rendezvényt.

A várva várt koncert elmaradását a Kubai Nemzeti Előadóművészeti Tanács jelentette be szombaton. Új időpontot nem tűztek ki.

A koncertet a Gran Teatróban óriáskivetítőkön követhették volna a színház mellett mindazok, akik nem tudtak jegyet venni az előadásra. A spanyol sztártenort a Kubai Nemzeti Szimfonikus Zenekar kísérte volna.

Plácido Domingo, aki jelenleg a Los Angeles-i operaház főigazgatója, pénteki havannai sajtóértekezletén még arról beszélt, mekkora örömöt szerez számára, hogy végre Kubában is felléphet.

A 75 éves énekes elmondta, hogy régóta szeretett volna már Kubában énekelni, de erre eddig egyszerűen nem volt lehetőség. Azon volt, hogy minél hamarabb felléphessen Havannában, mert – mint mondta – nem tudni, meddig lesz még képes énekelni.