Cecilia Bartoli Händel áriáit énekli a Müpában

2016 december 02. péntek, 16:56

Georg Friedrich Händel történelmi tárgyú operáinak áriáiból ad koncertet a világhírű olasz operaénekes, Cecilia Bartoli szombaton a Müpában.

A barokk zene egyik legavatottabb tolmácsolójaként számon tartott római mezzoszoprán öt és fél év után lép fel újra Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, hogy ezúttal “a határtalan fantáziájú barokk szerző, Georg Friedrich Händel végtelen zenebirodalmának szegleteibe” vigye el közönségét – tájékoztatta az MTI-t a Müpa.

cecilia-bartoli

Mint a szervezők emlékeztetnek, Cecilia Bartoli szinte besorolhatatlan énekesnő, hiszen “a mély altszólamtól a szoprán koloratúráig minden hang a torkában van, mintha az éneklés és a százhangos, sebes koloratúrák megszólaltatása a világ legegyszerűbb dolga lenne”.

Az öt Grammy-díjjal kitüntetett énekesnő a monte-carló-i opera Les Musiciens du Prince elnevezésű együttesével érkezik Budapestre. A zenekart 2015-ben kizárólag abból a célból alakították meg, hogy Cecilia Bartolit kísérje áriaestjein, művészeti vezetője is az olasz énekesnő.

A szombati koncert programjában Händel olyan operáiból és oratóriumaiból hallhatók áriák és zenekari részletek, mint a Salamon, a Semele, az Ariodante, a Teseo, Az Idő és a Kijózanodás diadala vagy a Rinaldo.

MTI