Az opera születésébe avatja be a fiatalokat Mészáros Máté

2016 december 17. szombat, 13:27

Az opera születését mutatja be Rossini Hamupipőke című művének feldolgozásán keresztül a Nemzeti Filharmonikusok ifjúsági előadása vasárnap a Müpában.

Angelinát, a Hamupipőkét Kálnay Zsófia (szoprán), a két mostohatestvért Széll Cecília (szopán) és Bakos Kornélia (mezzoszoprán) személyesíti meg. Angelina mostohaanyját Gáspár István (basszus), Ramio herceget Hanczár György (tenor), inasát Fülep Máté (bariton), míg a herceg nevelőjét Ladjánszky László (basszus) kelti életre. Az opera születésébe maga Rossini – Mészáros Máté színművész – avatja be a gyerekeket.

A produkció dramaturgja Keszthelyi Kinga, a jelmezeket és díszleteket Árva Nóra tervezte, az animációról Miks Róbert gondoskodott, a koreográfiát Marosi Edit tanította be. Közreműködik továbbá a Nemzeti Énekkar Férfikara, valamint a Nemzeti Filharmonikusok művészei Somos Csaba dirigálásával – közölték a Nemzeti Filharmonikusok csütörtökön az MTI-vel.

A darab feldolgozásában szerelem és gonoszság, ármány és jóság, valamint nagyon sok humor is megtalálható. Az előadás rendezője Gábor Sylvie, aki Rossini életrajzi történetét felhasználva a népszerű mesét korunk gyermekeire interpretálja. Az előadás vasárnap kétszer látható a Müpa Fesztivál Színházban, délelőtt 11 órakor és délután 15 órakor.

MTI