A berlini Komische Oper Varázsfuvolája a Tavaszi Fesztivál vendége

2017 január 03. kedd, 11:09

A magyar karmester, Nánási Henrik 2012 óta a berlini Komische Oper főzeneigazgatója, s ebbéli minőségében Mozart Varázsfuvolája volt az első bemutatója. Az előadás hangos és forró fogadtatásban részesült.

Az ausztrál Barrie Kosky rendező az 1927 nevű angol színházi csoporttal közösen alakította ki az előadás különleges világát. A Guardian kritikusa szerint „az 1927 Alekszandr Rodcsenko, Tim Burton, Charles Dickens, Fritz Lang, a 20. század eleji némafilmek és a 21. századi képregények világának keveréke”, s ennek megfelelően Mozart daljátékát némafilmszerű előadássá változtatták.

„Az évad legizgalmasabb és legszínesebb bemutatója – olvasható egy beszámolóban –, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy a premier másnapján az évad szinte összes előadására elfogytak a jegyek.”

“Nagyon fontos, hogy a Komische Oper más legyen, mint a többi operaház. Azt hiszem, jó csapat vagyunk, akik rizikót is vállalnak, hiszen minden, ami új, az egyben kockázatos is – mint ahogyan ez A varázsfuvola-bemutató is. Fontos, hogy megtartsuk ezt az újító irányvonalat, és éles profilt adjunk az operának egy olyan városban, ahol ilyen nagy a kulturális kínálat” – nyilatkozta Nánási Henrik az Opera-Világ-nak.

Mikor, hol? Az előadás egy alkalommal lesz látható 2017. április 20., 19 órakor az Erkel Színházban.