Riccardo Muti visszatérése tartja izgalomban Milánót

2017 január 09. hétfő, 16:22

Az olasz karmester 12 év után január 20-21-én két koncertet is vezényel az olasz nagyváros operaházában.

Riccardo Muti

Alexander Pereira, a Scala igazgatója közölte, hogy a Chicagói Szimfonikus Zenekar, amelynek 2010 óta Muti a zeneigazgatója, két teljesen különböző koncertet ad az olasz karmester vezényletével.
Riccardo Muti 1986-tól volt a Scala főzeneigazgatója, csaknem két évtizeden át határozta meg a világhírű intézmény arculatát. 2005-ben viharos körülmények között otthagyta az operaházat Carlo Fontana intendánssal kirobbant vitája miatt. Azóta sokszor próbálták visszahívni, az intézmény új igazgatójának, Alexander Pereirának sikerült újra megnyernie a 75 éves karmestert.

“A Scala intendánsaként tartott első sajtótájékoztatómon hangsúlyoztam, hogy a világ legnagyszerűbb karmesterei rendszeresen fel fognak lépni nálunk, különösen azok, akik nagyban hozzájárultak az operaház sikereihez. Muti koncertje az a pillanat, amelyre Milánó városa és minden zeneszerető nagyon vár” – hangsúlyozta Pereira.

Múlt nyáron Muti 75. születésnapja alkalmából a Scala kiállítással tisztelgett a karmester előtt, aki most a Chicagói Szimfonikusok európai turnéja keretében lép a karmesteri pulpitusra. Körútján a zenekar koncertet ad Párizsban, Hamburgban, Bécsben, Baden-Badenben és Frankfurtban is.