Anna Netrebko visszavonul Violeta szerepétől

2017 március 11. szombat, 15:50

A világhírű orosz operaénekes a Corriere della Sera című lapban szombaton megjelent interjújában elmondta, utoljára Párizsban fogja énekelni a Traviata hősnőjét.

Anna Netrebko

Anna Netrebko

Netrebko abból az alkalomból nyilatkozott az olasz újságnak, hogy a Scalában lépett fel Violetaként. A 46 éves szopránt 14 percig tartó tapssal ünnepelte a közönség. Mint mondta, az ő ötlete volt, hogy megmérettesse magát a Traviatával a milánói dalszínházban. Ő kérte Alexander Pereira intendánst, akinek irányítása alatt a 2005-ös Salzburgi Ünnepi Játékokon debütált Violetaként, hadd énekelje el a szerepet a Scalában, mielőtt elköszön tőle.

Az operacsillag annak ellenére válik meg a karaktertől, hogy úgy érzi, ma sokkal többet bele tud adni, mint több mint tíz évvel ezelőtt. Érettebb lett a hangja, szívét pedig eltölti a férje iránt érzett szerelem – fogalmazott. Mint mondta, “tripla salto mortale” a Scalában fellépni Violetaként.

A Liliana Cavani rendezésében készült darabban klasszikus jelmezt viseltek. “Szeretem a salzburgi kortárs Traviatát, de még jobban a hagyományos változatokat, mint amilyen a Scaláé is. A kosztümök gyönyörűek, és én szeretem a szép ruhákat” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy bécsi és New York-i lakása is tele van velük, mégsem tud lemondani a vásárolgatásról, mindenekelőtt a cipőkért rajong.

Forrás: MTI, Színház.org