Álbajusz, testfestés, piros cabrio – Így készültek az Opera kampányfotói

2017 március 22. szerda, 9:24

Álbajusz, testfestés, levegőbe szökkenő balett-táncos, hatalmas piros cabrio – ilyen volt az Opera háromnapos kampányfotózása.

Az új évad meghirdetésével párhuzamosan indul az Opera ElsőSorban imázskampányának harmadik és egyben záró darabja, ami a divat és a fotó után a társművészetek közül a képregény műfajából merített ihletett.

Operaház - ElsőSorban

Operaház – ElsőSorban

A tizenkét kreatívon a korábbi évekhez hasonlóan az intézmény elismert művészeit, valamint új bemutatóit és repertoárjának más kiemelt darabjait helyezik a középpontba. Az elsosorban.opera.hu oldalon megismerheti a kampányban szereplő művészeket és az általuk megformált szuperhősöket, böngészhet a fotógalériában, megtekintheti a forgatás során készült videókat, valamint tesztelheti tudását az opera és balett műfajában.

Az Andrássy úti Ybl-palota korszerűsítése miatt az Erkel Színházban kezdi meg 2017/18-as évadát a Magyar Állami Operaház. A Ring gyűrűi címet viselő évadban a Wagner ihlette tematika mellett ősbemutatókat és világsztárokat is láthat a közönség. 28 opera- és balettpremier, köztük több ősbemutató és Magyarországon először látható előadás is szerepel az összesen mintegy 60 különböző színpadi produkció között.

A színpadtechnika és a gépészet régóta esedékes, kilenc hónapon át tartó felújítása miatt zár be az Operaház. A szeptember 9-i Évadnyitány keretei közt ismét láthatók lesznek a népszerű commedia dell’arte-kamaraoperák a Szfinx-teraszokon, de az évadnyitó premiert, a Bánk bán ritkán hallható baritonváltozatát Vidnyánszky Attila rendezésében már az Erkel Színházból közvetíti az intézmény az Andrássy úton felállított kivetítőre.

A korszerűsítést követően 2018. május 24-én, A kékszakállú herceg vára bemutatójának centenáriumán Bartók egyfelvonásosának szentelt minifesztivállal várja vissza közönségét a 21. századi technikával felszerelt Operaház. A Kékszakállú100 minifesztiválon négy egymást követő nap négy különböző verzióban lehet majd megtekinteni a művet. A Kékszakállú-előadások Madarász Iván, Vajda Gergely és Eötvös Péter egyfelvonásosaival párba állítva szerepelnek műsoron.

László Boldizsár az Opera kampányfotózásán (fotó: elsosorban.opera.hu)

László Boldizsár az Opera kampányfotózásán (fotó: elsosorban.opera.hu)

Az Erkel színházbeli évad programjában Bach, Gluck és Weber, Schubert és Spontini, Lortzing, Marschner és D’Albert, Humperdinck, Wolf és Korngold, valamint Richard Strauss, Hindemith és Orff színpadi művei szerepelnek.

Mozart-ősbemutatóval avatja fel az intézmény új játszóhelyét 2018. március 10-én: az Eiffel Műhelyház Bánffy Kisszínházában kerül színre A kairói lúd, avagy A rászedett vőlegény című darab, ott lesz látható először Tóth Péter Tóték című egyfelvonásos darabja, valamint a májusi RingFeszt idején Köteles Géza és Szálinger Balázs Siegfried-idill, avagy Egy barátság vége című ősbemutatója.

Forrás: MTI, Operaház, Színház.org