Fischer Iván Verdit rendez

2017 június 15. csütörtök, 12:18

Fischer Iván 2018 márciusában kilép a világsikereket halmozó Mozart-operák sorozatából, és Giuseppe Verdi utolsó operáját, a Falstaffot rendezi meg – számolt be a Papageno.

Fischer Iván (fotó: Budapesti Fesztiválzenekar)

Fischer Iván (fotó: Budapesti Fesztiválzenekar)

A szcenírozott koncerten a főszerepet Nicola Alaimo játssza, akit ebben a szerepben láthatott már a New York-i Metropolitan és a milánói Scala közönsége is. A szezonban ugyanakkor nem maradunk Mozart-opera nélkül: az évadot az évekkel ezelőtt viharos nemzetközi sikert arató Don Giovannival indítja a zenekar.

Folytatódik a hagyomány, így a Budapesti Fesztiválzenekar idén is rendhagyó karácsonyi koncerttel készül decemberben. A közönség maga állíthatja össze az este programját egy ízekkel teli zenei étlapról.

Fischer Iván az új szezonban is szokatlan ötlettel áll elő: a zenekar barokk együttesét beemeli a nagyzenekari koncertek programjába. A BFZ több koncertet is Johann Sebastian Bach barokk hangszereken megszólaltatott művével kezd majd, így a közönség átélheti a két hangzás közötti döbbenetes különbséget. Az egyik ilyen különleges alkalommal egy Bach-szvit után a sokszorosan díjnyertes román zongoraművész, Radu Lupu játssza el Schumann egyetlen befejezett zongoraversenyét Fischer Iván vezényletével.

Forrás: Papageno