Vörös Szilvia operaénekes első helyezett lett Olaszországban

2017 július 25. kedd, 16:42

Első helyezést ért el Vörös Szilvia ajkai születésű mezzoszoprán operaénekes egy nemzetközi versenyen Olaszországban, ahol harmincöt ország 130 operaénekese lépett fel – számolt be a Veol.hu.

A művész, aki a Magyar Állami Operaház magánénekese, megosztva nyerte el az első helyezettnek járó díjat egy amerikai művésszel. Vörös Szilvia a Naplónak elmondta, Olaszországban, Portofinóban, a Concorso Lirico Internazionale di Portofino versenyen nyert, amit a világ ismert operaházainak igazgatói kísérnek figyelemmel a helyszínen.

Vörös Szilvia Salzburgban Placido Domingóval, illetve az operaélet dívájával, Anna Nyetrebkóval énekelt egy színpadon Fotó: Concorso Lirico Internazionale di Portofino

Vörös Szilvia Salzburgban Placido Domingóval, illetve az operaélet dívájával, Anna Nyetrebkóval énekelt egy színpadon / Fotó: Concorso Lirico Internazionale di Portofino

A háromfordulós verseny július 11-én kezdődött, majd 15-én ért véget a gálakoncerttel, a döntőbe tízen kerültek be. – Egyszerre négy mezzoszoprán énekes is bejutott a döntőbe, ami nagy ritkaságnak számít, mondta el Vörös Szilvia, aki a gálán Verdi Don Carlos című operájából Eboli áriáját énekelte.

Vörös Szilvia eddigi sikerei közül megemlítette, 2011-ben Gundel-díjat kapott, majd 2012-ben Junior Prima Díjjal jutalmazták, 2014-ben pedig a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny nagydíjasa lett. Tavaly Salzburgban Placido Domingóval, illetve az operaélet dívájával, Anna Nyetrebkóval énekelt egy színpadon.