Véget ért az Operalia – Átadták a díjakat

2017 július 30. vasárnap, 13:17

Tizenhét országból negyven fiatal énekes vett részt a szombat este véget ért, Plácido Domingo által alapított tehetségkutatón.

Fotó: Operalia

Fotó: Operalia

A szervezők közleménye szerint óriási sikerrel zárult a rangos operaverseny, a Plácido Domingo’s Operalia, melyet 25. alkalommal rendeztek meg. Az opera kategória első díját a román származású szoprán, Adela Zaharia és a Dél-Afrikában született Levy Sekgapane lírai tenor kapta. A Zarzuela-díjat Marco Ciaponi olasz tenornak, a Birgit Nilson-díjat a Csehországból érkezett Boris Prýgl baritonnak ítélte a zsűri.

A nemzetközi zsűriben ez évben többek között Giuseppe Acquaviva, a Teatro Carlo Felice di Genova, Jonathan Friend, a Metropolitan Opera, Joan Matabosch, a madridi Királyi Opera művészeti vezetői, Peter Katona, a londoni Királyi Opera és Ilias Tzempetonidis, a párizsi Nemzeti Opera casting igazgatói, valamint Marta Domingo operarendező kaptak helyet.

A világsztár énekes, Plácido Domingo által alapított tehetségkutatónak július 24-e és 29-e között a kazahsztáni Astana Opera adott otthont. A verseny helyszínei 2009-ben Pécs és Budapest voltak. A jövő évi versenyt Koreában rendezik majd.

Forrás: MTI, Színház.org