Mini-operákat rendez az Ascher-osztály Eötvös Péter irányításával

2017 augusztus 21. hétfő, 8:12

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány több szakaszból álló, különleges zenés színházi workshopot hirdetett fiatal zeneszerzőknek.

A kruzus célja, hogy kortárs opera duettek írására inspirálja a fiatal szerzőket, valamint bevezesse őket a zenés színházi művek létrejöttének folyamatába a librettó megszületésétől a produkció színre állításáig.

Eötvös Péter (Fotó: Magyar Állami Operaház)

Eötvös Péter (Fotó: Magyar Állami Operaház)

A workshop 5 kiválasztott mini-operáját a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színházirendező szakos hallgatói (Ascher Tamás osztálya: Kukk Zsófia, Szokol Judit, Tarnóczi Jakab,Tárnoki Márk, Varga Bence) rendezik meg a Budapest Music Center Koncerttermében fiatal operaénekesek közreműködésével.

A workshop első szakaszában Pascal Dusapin francia zeneszerző és Eötvös Péter irányításával dolgoztak a résztvevők a beküldött szövegkönyveken és műrészleteken, fiatal énekesek és Meláth Andrea közreműködésével. A következő szakaszban a kész duetteknek kellett elkészülniük, majd a professzorok 5 művet választottak ki, melyekhez a zeneszerzők további szakmai segítséget kapnak a színpadi próbák előtt. A workshop záró szakasza a produkciók megszületéséről fog szólni Eötvös Péter és Vajda Gergely vezetésével.

Szokol Judit, Tarnóczi Jakab, Kukk Zsófia Sára / (Fotó: Tóth Berta)

A legjobb műveket kiadják, a zárókoncert live streamingen keresztül követhető. A fiatal szerzőkkel a mustMEET Composers sorozat keretében, Vajda Gergely vezetésével ismerkedhet meg a közönség a bemutató előtt.

Forrás: Papageno, Fidelio