Az Aida közvetítésével indul a Metropolitan Opera idei sorozata az Urániában

2018 április 17. kedd, 9:21

Verdi operájának közvetítésével indul október 6-án a New York-i Metropolitan Opera Live in HD vetítéssorozata az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A New York-i Metropolitan Opera (Met) díjnyertes sorozata immár 13. évadát kezdi meg októberben, a 2018/19-es évad során tíz előadás várja az érdeklődőket.

Anna Netrebko / Fotó: Marty Sohl, Metropolitan Opera

Anna Netrebko / Fotó: Marty Sohl, Metropolitan Opera

Az idei évad során tíz élő közvetítést, köztük négy új bemutatót élvezhetnek a Metropolitanből az operarajongók a világ legjobb énekeseivel. Elsőként a nagyszabású Aidát láthatják a nézők Anna Netrebko főszereplésével. A négy új bemutató közül október 20-án közvetítik Camille Saint-Saëns Sámson és Delila című operáját, amelynek címszerepeit Roberto Alagna és Elina Garanca alakítja.

Isabel Leonard

Isabel Leonard

Először mutatják be Nico Muhly kortárs zeneszerző Hitchcock Marnie című filmjéből készült operaelőadását Isabel Leonarddal a főszerepben. Új bemutató lesz még Verdi Traviátája december 15-én Diana Damrau-val és Juan Diego Flórezzel a főszerepben. Ugyancsak premier lesz január 12-én Francesco Cilea olasz zeneszerző Adriana Lecouvreur című romantikus operájának előadása. Az Anna Netrebko által alakított címszereplő szerelmét, Mauriziót a lengyel Piotr Beczala énekli, az intrikus Bouillon hercegnét Anita Rahvelisvili formálja meg, Michonnet-ként pedig Ambrogio Maestri lép színpadra.

Traviata / Fotó: Marty Sohl, Metropolitan Opera

Traviata / Fotó: Marty Sohl, Metropolitan Opera

Az Aida és a négy új produkció mellett a közönség most először láthatja majd a mozikban Poulenc A kármeliták című 20. századi mesterművét, amelynek karmestere Yannick Nézet-Séguin, a Met új zenei igazgatója lesz. Ezeken kívül még négy felújított előadással készülnek az idei évadban: Puccinitől A Nyugat lányával, Bizet-től a Carmennel, Donizettitől Az ezred lányával és Wagnertől A walkürrel. A Metropolitan Opera előadásait több mint 70 ország több mint 2200 mozijában vetítik.

Forrás: MTI, Színház.org