Ecuadorban mutatják be Alföldi Róbert operarendezését

2018 április 25. szerda, 12:02

A jelentkezők közül 3 operaénekes kapott szerepet a 2019-es Armel Operafesztiválon Mozart Don Giovanni című operájában. A produkciót Ecuadorban mutatják be jövő év júniusában Alföldi Róbert rendezésében.

A kétfordulós válogatásra, amelyet április 21-23-án Párizsban, az Ecole Normale de Musique-ban (Párizsi Konzervatórium) tartottak meg, csaknem száz jelentkező érkezett a világ minden tájáról. Közülük a versenykiírásnak megfelelően hárman nyertek egy-egy szerepet a jövő évi fesztiválprogramban bemutatandó operában.

Fotó: Alfred Cortot, Armel Opera Festival

Fotó: Alfred Cortot, Armel Opera Festival

Az Armel Operaverseny az Armel Opera Festivalt megelőző nemzetközi zenei esemény, amely lehetőséget teremt bármely jelentkező operaénekes számára, hogy a szakmai kiválasztást követően a 2019-es Armel Opera Festival egy produkciójában szerepet kapjon. A kétfordulós válogatáson a szakmai zsűri a hangi adottságok mellett az előadói teljesítményt is értékelte.

Párizsban a nemzetközi zsűri tagjai voltak Raymond Duffaut, a CFPL (Centre Francais de Promotion Lyrique) elnöke, Vajda Gergely zeneszerző, karmester, az Armel Opera Festival művészeti vezetője, Almási-Tóth András rendező, az Armel Opera Festival művészeti tanácsadója, Alföldi Róbert rendező, Michael Meissner karmester és Rivadeneira Xavier, az Ecuadori Magyar Zeneművészeti Alapítvány elnöke.

A zsűri értékelése alapján Donna Anna szerepében Katharine Dain szoprán (USA-Hollandia), Leporello szerepében Ricardo Panela bariton (Portugália) és Don Ottavio szerepében Mark Van Arsdale tenor (USA) léphet színpadra a bemutatón jövőre Ecuadorban, a Carlos Cueva Tamariz Színházban. A produkciót július elején láthatja a közönség Magyarországon, a Müpában.

Forrás: MTI, Színház.org