Cosí fan tutte – A Metropolitan operaelőadását vetítik vasárnap az Urániában

2018 június 02. szombat, 15:21

Az élő közvetítés ismétlését június 3-án 18 órától tartják a Díszteremben.

Idén két Mozart-opera is szerepel a Metropolitan közvetítéssorozatában, ráadásul két, időben egymáshoz közel álló, ám annál különbözőbb opusz. A varázsfuvola a fény győzelmét hirdeti a sötétség felett; a Così fan tutte ezzel szemben jóval kiábrándultabb világképet tár elénk – tanmese a párkapcsolati hűségről, pontosabban hűtlenségről; arról, hogy Don Alfonso szerint a nők természetüknél fogva képtelenek betartani a párjuknak tett esküjüket. Hogy e nem éppen politikailag korrekt tétel igazolást nyer-e a darab végén? Megtudja, aki nem mulasztja el megnézni a Così fan tuttét!

Néhány évvel ezelőtt már látható volt a Così a Met HD adásainak során; az akkori tradicionális előadást most Phelim McDermott új színpadra állítása váltja fel, aki a történetet az 1950-es évek közegébe helyezi. A jórészt fiatal tehetségekre építő szereposztás húzóneve a Don Alfonsót éneklő, jövőre Budapesten is fellépő Christopher Maltmané; a zenei irányítás David Robertson kezében összpontosul.

MET 2017/2018 – WOLFGANG AMADEUS MOZART: COSÌ FAN TUTTE
Az élő közvetítés ismétlése 2018. június 3-án
2018. június 3. 18:00 – 21:31
Helyszín: Díszterem

Az előadás hossza 1 szünettel értendő. Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén és a Jegymester hálózatában. Belépőjegy: 4100 Ft. Továbbra is van lehetőség 3800 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik az évad legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre. Az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.