Anna Netrebko és Juszif Ejvazov koncertjével indul az Uránia áriaest-sorozata

2018 július 10. kedd, 9:19

Az Uránia nyári áriaest-sorozatának első előadása július 19-én 19:30-kor lesz.

Az opera világsztár Anna Netrebko és férje, Juszif Ejvazov koncertjét az ikonikus berlini Waldbühne színpadán rögzítettek 2017 nyarán.

A koncert különleges hazai vonatkozása, hogy az operacsillagokat a Magyar Állami Operaház zenekara kísérte, Michelangelo Mazza karmester vezetésével. A vetítéssorozat további részei során látható lesz még Anna Netrebko, Jonas Kaufmann és Erwin Schrott 2011-es berlini koncertje, Anna Netrebko és Rolando Villazón 2007-es párizsi előadása, és Jonas Kaufmann 2018-as Waldbühne-koncertjének a közvetítése is.

A számára elképesztő sikereket hozó Waldbühne színpadára visszatérve Anna Netrebko az olasz operák leggyönyörűbb áriáit és duettjeit hozta el a berlini közönségnek. A látványos amfiteátrumi előadáson az orosz szoprán partnere Juszif Ejvazov, a férje volt. A kiváló azerbajdzsáni tenor olyan közkedvelt áriákkal készült, mint a „Nessun dorma” a Turandot-ból, míg Netrebko többek közt Verdi Macbethjét és Puccini Gianni Schicchijét kelti életre.

Az est programjában számos Igor Krutoy-mű is elhangzik. Az ismert orosz zeneszerző szerelmes dalait a Berliner Morgenpost értesülései szerint kimondottan saját „opera-álomcsapatának” írta. Az érzelmes opera-duettek és a kortárs orosz zeneművek egyvelege vidám, romantikus hangulatot adott ennek az éteri nyári estének, melynek során Nyetrebko és Ejvazov az Opera Wire magazin megfogalmazásában „meghódította Berlint”.

Anna Netrebko és Yusif Eyvazov (fotó: Posztós János / Müpa)

A sorozat további előadásai:

Augusztus 2., csütörtök, 19:30
Nyári áriaestek: Három sztár Berlinben – Waldbühne 2011
http://urania-nf.hu/esemenyek/1243

Augusztus 16., csütörtök, 19:30
Nyári áriaestek: Anna Netrebko és Rolando Villazón – Párizs 2007
http://urania-nf.hu/esemenyek/1244

Augusztus 30., csütörtök, 19:30
Nyári áriaestek: Jonas Kaufmann – Csillagok alatt
Waldbühne 2018
http://urania-nf.hu/esemenyek/1245

Jegyinformációk:
Jegyár: 3600 Ft.
Nyugdíjasok kedvezményes 3200 Ft-os áron válthatnak jegyet.
Mennyiségi kedvezmény: 3000 Ft, akik az áriaest-sorozat legalább három előadására jegyet vásárolnak. Kedvezményes jegyek csak a helyszínen válthatók.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és internetes jegyvásárló felületén, valamint az Interticket hálózatában.
Online jegyvásárlás ide kattintva.