A nagy primadonna-show – Aczél András operaelőadását mutatják be a Szigeten

2018 augusztus 07. kedd, 14:53

A nagy primadonna-show címmel, új, a Sziget fesztiválra hangolt előadást láthat a közönség a Magyar Állami Operaház fiatal művészeinek előadásában augusztus 10. és 14. között minden nap a Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpadon.

A nagy primadonna-show a helyszínből merítve ihletet egy színházi társulat történetét meséli el, amely hajótörést szenved egy sziget partjainál – olvasható a Magyar Állami Operaház augusztus 7-i közleményében. Az Aczél András rendező és Böhm György dramaturg által jegyzett darabban a szívtipró bonvivánt Boncsér Gergely, az érte epekedő három primadonnát Fodor Beatrix, Keszei Bori és Rőser Orsolya Hajnalka, az ugyancsak énekesi babérokra áhítozó sellőt Zavaros Eszter, míg az intrikus igazgatót Balczó Péter, a részeges kapitányt pedig Kristóf István alakítja.

Aczél András / Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az Operaház ismertetése szerint az előadásban Mozarttól a száz éve született Leonard Bernsteinig számos népszerű operaszerző műveiből csendülnek fel részletek az Opera Sziget Kamarazenekara tolmácsolásában, amely a crossover műfajokban is otthonosa mozgó WalkyRock Trióval kiegészülve szolgáltat zenei alapot a csaknem egyórás, Szigetre hangolt műsorhoz. Az együtteseket Köteles Géza vezényli.

Míg az első években az Opera Sziget-műsora az elkövetkező évadok slágereiből szemezgetett, addig 2017-ben a jubileumi év alkalmából – 25 éves volt a Sziget, 15 éves a kulturális zóna és ötödik éve volt jelen az Opera a fesztiválon – egy “best of” gálát állítottak össze a dalszínház művészei, a 2018-as műsort új koncepcióra fűzték fel – írják.

A nagy primadonna-showt minden nap 18 órától láthatja a közönség a Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpadon.