Győrben adnak koncertet az Operalia díjazott énekesei

2018 augusztus 17. péntek, 11:14

Augusztus 18-án ismét bemutatkoznak a Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester által alapított Operalia verseny díjazott énekesei Győrben, a Széchenyi téren a Voices of 2018 nevű rendezvényen.

Adela Zaharia, Plácido Domingo, Levy Sekgapane / Operalia – 2017 / forrás: Operalia

A szabadtéri koncert este fél kilenckor kezdődik, amelynek magyar vendége ezúttal Polyák Lilla énekes és színésznő lesz. A koncerten fellép Adela Zaharia, az Operalia 2017 első díjasa, a Frankfurti Opera, a Bajor Állami Operaház, a spanyolországi Liceo és a Los Angeles Opera szoprán dívája. Olaszországból érkezik az Operalia Zarzuela-díjasa, Marco Ciaponi, aki többek között Giuseppe Puccini Bohéméletéből Rodolphe, és Giuseppe Verdi Traviatajából Alfréd szerepeiben aratott sikereket Róma, Milánó és Berlin dalszínházainak színpadán. A népszerű Verdi- és Puccini-áriákat pedig ezúttal a dél-koreai születésű Leon Kim, a Firenzei Operaház tagjának előadásában hallhatja a közönség.

Polyák Lilla / Fotó: Kiss Krisztina

A zenei eseményen a Győri Filharmonikus Zenekart Manuel López-Gómez venezuelai származású karmester dirigálja, aki tavaly a párizsi Nemzeti Operában bemutatott Bohéméletet Gustavo Dudamellel felváltva vezényelte.  A győri koncertet, amely hagyományosan a Voices-turné első állomása, ingyenesen lehet megtekinteni. Az eseménynek ezúttal is Borkai Zsolt polgármester lesz a házigazdája, moderátora pedig Agócs Judit színésznő.

Plácido Domingo 1993-ban alapította a Plácido Domingo’s Operalia tehetségkutatót, amelyet évente más-más országban rendeznek meg. Célja, hogy új tehetségeket fedezzenek fel az operaéneklés számára. A megméretés olyan, ma már világsztár énekesek nemzetközi pályáját indította el, mint Rolando Villázón, Elizabeth Futral, Joseph Calleja vagy Erwin Schrott.

Forrás: Színház.org / MTI