Ellen West – Anorexiáról szóló operát mutatnak be New York-ban

2018 augusztus 31. péntek, 9:22

Az anorexia fizikai és pszichés lefolyását feldolgozó Ellen West az első opera, mely egy táplálkozási zavarokkal küzdő nőről és orvosáról szól. A mindennapi életből merítő operát 2019 nyarán mutatják be New Yorkban, a Spa State Park színpadán.

Jennifer Zetlan – forrás: facebook.com/JenniferZetlan

A huszadik század elején játszódó Ellen West című opera egy nő anorexiás betegséggel való küzdelmeiről szól, akit orvosa pszichoterápiával próbál kezelni. Az Emma Griffin által rendezett előadás, amely egy kórházi ápolásra szoruló, saját testével és elméjével küzdő nő életébe vezet be minket, igaz történeten alapul.

Az Ellen West zeneszerzője Ricky Ian Gordon, a librettót a Pulitzer-díjas Frank Bidart írta. Az Opera Saratoga előadásában a főszerepeket Keith Phares (bariton) és Jennifer Zetlan (szoprán) énekli. A darab Lidiya Yankovskaya vezényletében debütál 2019 nyarán.

Az anorexia nervosa elnevezés szó szerint idegi eredetű étvágytalanságot jelent. A panaszok leginkább serdülőkorban kezdődnek és a 13-18 éves korosztálynál jelentkeznek leggyakrabban. Ebben korunk szépségideálja, a média és a divat szerepe vitathatatlan.

Forrás: Papageno.hu