A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekara

2019 április 19. péntek, 17:20

Mozart legismertebb operáját tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar  német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban.

 

A rendező arról ismert, hogy interpretációival képes mindenki számára érthetővé és élvezetessé varázsolni a műveket – hívta fel a figyelmet a zenekar közleménye. A darab a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar (PTE-MK) opera tanszakos növendékeinek vizsgaelőadása, amely a Pannon Filharmonikusok és az egyetem többéves együttműködésének keretében jön létre idén is.

Pannon Filharmonikusok / Fotó: Bublik Róbert

Pannon Filharmonikusok / Fotó: Bublik Róbert

A végzős hallgatók mellett olyan neves énekművészek lesznek hallhatóak, mint Horváth István, Szécsi Máté, Sóti Erika, Bognár Szabolcs és Bagdi Zoltán – sorolta az összegzés, arra is kitérve, hogy a pécsi egyetem zenekarát Kocsár Balázs dirigálja.

Az ismertetés szerit a rendezés egyik különlegessége, hogy rámutat arra, minimális kellékkel és díszlettel is lehet illúziót kelteni, színházat teremteni, miközben a külön erre a darabra létrehozott animációs film vetítése a közönség legfiatalabb és legidősebb tagjainak is még könnyebben értelmezhetővé teszi a színpadon látottakat.

A beavató operának is tekinthető Mozart-mű a két főhősének – Taminónak és Paminának – kalandjai során a nézők a szereplőkkel együtt élik meg, hogyan fejlődhet személyiségük az életben rájuk váró nehézségek közepette – írta a PFZ.

Forrás: MTI, Színház.org