Nyinyernya – Elindult az Operabeavató kvízműsora

2020 március 27. péntek, 12:42

Elkezdődött a Nyinyernya című szórakoztató műsor, az Operabeavató online változata Göttinger Pál műsorvezető és Dinyés Dániel kvízmester szervezésében.

A műsort a Delta Produkció közösségi oldalán követhetik nyomon az érdeklődők, minden harmadik napon. Olyan művészek vesznek részt az online műsorban, mint Kolonits Klára friss Kossuth-díjas operaénekesnő, valamint Bordás Barbara, Bucsi Annamária, Erdős Attila és Kiss András.

Dinyés Dániel / Fotó: Delta Produkció

A Delta Produkció egyik kezdeményezése az Operabeavató előadás. Göttinger Pál rendezőnek és Dinyés Dániel zenei vezetőnek az a célja, hogy az operát mint műfajt közelebb hozzák az emberekhez. Így egy szórakoztató és szerethető előadássorozat született.

“Először az az ötlet jött, hogy társasozzunk távolról – egész egyszerűen azért, mert hiányzunk egymásnak, de közben szeretnénk fegyelmezettek is lenni a karantén miatt. Utána merült fel, hogy ha már összejövünk társasozni, akkor hamisítsunk egy saját műfajt, fejet hajtva generációk komolyzenei “beavatója”, a Ki nyer ma? előtt – és tegyünk nyilvánossá egyszersmind, bevonva ezzel az otthoni társasozás közösségébe az Operabeavató nézőit is. A többi meg adta magát – videókonferencia és annak a felvétele.  A Ki nyer ma? azért is jó választás, mert mindig minden játékos nyert (a kérdés csak az volt, hogy KI nyer ma?!), azaz van benne valami ironikus és nosztalgikus is. Mind nyerünk vele” – mesélt Göttinger Pál a műsor létrejöttéről.

Göttinger Pál / Fotó: Delta Produkció

Az első adásban résztvevő művészek, Bordás Barbara, Bucsi Annamária, Erdős Attila, Kiss András és Kolonits Klára komoly feladat előtt álltak, hiszen öt alkalommal két opera cím közül kellett eldönteni, melyik nem létező mű. Az első játékot a friss Kossuth-díjas Kolonits Klára nyerte. A következő műsor március 29-én tekinthető meg.