Előadóesteket rendez a Gerbeaud-ház

2016 november 08. kedd, 18:00

Rendhagyó programsorozatot indít The Spirit of Hungaricum címmel november 8. és december 31. között a Gerbeaud-ház, ahol a legszebb Herendi alkotások kiállítása mellett előadóestekkel várják a látogatókat.

gerbeaud

Gerbeaud

A szervezők nemcsak a külföldi turisták számára kívánnak kulturális kikapcsolódást kínálni, hanem bíznak abban, hogy a magyar látogatóknak is izgalmas lehet a több száz Herendi porcelántárgy és az azokhoz kapcsolódó előadások megtekintése – olvasható a szervezők közleményében.

A Gerbeaud-ház Best of Herend című kiállításán először láthatja a közönség együtt a Herendi Porcelánmanufaktúra több száz egyedi, “csúcsdarabokat” is felvonultató gyűjteményét, amelyben láthatók lesznek olyan ritkaságok is, mint a Szent Korona tökéletes porcelán másolata vagy Szent István király Herendi porcelánból készített lovas szobra.

A kiállítás mellett a Hungaricum Pódium naponta több alkalommal zenei, prózai és táncos előadásokkal várja az érdeklődőket. A műsorban mások mellett a Jávor Pál Nemzeti Cigányzenekar, az Operettszínház művészei közül Kalocsai Zsuzsa, Peller Károly és Szendi Szilvi, a komolyzenei előadók közül Elek Szilvia és Horváth Anikó zongoraművészek, Pálhegyi Máté fuvolaművész, Wiedemann Bernadett, valamint Kun Ágnes Anna operaénekesek szerepelnek. A magyar dzsesszt Szakcsi Lakatos Béla, Borbély Mihály, Dresch Mihály valamint Lukács Miklós képviselik.

A koncertek mellett a szervezők irodalmi programokkal is készülnek, hétvégén pedig gyerekprogramokkal várják a családokat.

A sorozat az Esztrád Színház, az Icon Produkció Egyesület, a Herendi Porcelánmanufaktúra és a Gerbeaud-ház együttműködésével valósul meg.