Cintányéros cudar világ Dobó Enikővel

Mágnás Miska bemutató Kecskeméten
2016 november 15. kedd, 14:10

1916-ban, 100 évvel ezelőtt látott napvilágot a Mágnás Miska, az ország akkori legkiválóbb táncos- komikusának, Rátkai Mártonnak írott operett. November 18-án pedig a kecskeméti színházban mutatják be minden idők egyik legszórakoztatóbb operettjét, Rusznyák Gábor rendezésében.

cint

Az előtérben Dobó Enikő és Orth Péter.

Dobó Enikő lesz Rolla:

A kecskeméti teátrumban második primadonnaszerepére készül Dobó Enikő. A Csókos asszony Pünkösdi Katója után Rolla szerepében láthatja a közönség a Mágnás Miska november 18-ai bemutatóján. A színésznő a szerep kapcsán elmondta, hogy Rolla egyszerre okos, talpraesett csaj, ugyanakkor elkényeztetett úrilány, és éppen emiatt a kettősség miatt nagyon izgalmas.

“Megvan a magához való esze, ráadásul remekül bánik a férfiakkal. Pillanatok alatt az ujja köré csavarja a mérnök urat, pedig életében először találkozik a szerelemmel. Ráadásul imádom a dalokat. Az egyetem eleje óta bennem volt, hogy egyszer szeretném elénekelni az „Úgy szeretnék boldog lenni” című számot” – hangsúlyozta Dobó Enikő, aki azt is elárulta, hogy a Mágnás azon kevés operettek egyike, ahol a főszereplő komikus figura. ”Miska és Marcsa viszi a prímet, kiegészítve a Pixi-Mixi párossal. Ehhez a humoros szálhoz fűzi hozzá Rolla és István története a szép és tiszta érzelmeket” – véli a színésznő.

 

ketten

Dobó Enikő és Hajdu Melinda

Hajdú Melinda Marcsa szerepéről:

Hajdú Melinda, az operett Marcsája azt meséli, hogy az általa játszott karakter vegytiszta, őszinte teremtés. Mosogatólányként dolgozik a grófi család házában, s a maga egyszerűségét az arisztokratikus környezetben is megőrzi.

“Marcsa szíve választottja Miska, a lovász, akivel igazi se veled – se nélküled kapcsolat fűzi őket egymáshoz. Ebbe a féltékenység, a civakodás, az odamondogatás éppúgy belefér, mint a nagy kibékülések. Marcsa ugyanúgy boldogságra vágyik Miskával, mint az úrnője, Rolla grófnő és Baracs mérnök. Férjről, esküvőről álmodik, ami veszélybe kerül! Szerelemféltésből vállalja az álruhás szerepjátékot, így lesz ő botcsinálta grófnő. Marcsa karaktere remek színészi feladat, izgalmas kihívás, bővelkedik drámai és komikus fordulatokban, nagy érzelmi amplitúdót jár be. És nem mellesleg a legjobb operett slágereket énekli!” – árulta el.

cint1

Szemenyei János és Hajdu Melinda

Ajánló a darab elé:

A grófkisasszony, Rolla és az egyszerű származású mérnök, Baracs szerelme a társadalmi különbég miatt meghiúsulni látszik. Ám a mosdatlan lovászfiúból előkelő úrrá avanzsáló Miska megjelenésével a történet izgalmas fordulatot vesz. Az igaz szerelem védelmében és a rangot mindennél előbbre valónak tartók megbosszulására kieszelt cselszövések, félresikerült próbálkozások oltári patáliába fulladnak. A „Cintányéros cudar világ”-tól a „Hoppsza Sári”-ig rögös az út, de az őszinte, szerelmes vallomások mindent elsimítanak. A kecskeméti Katona József Színház közkedvelt művészei felejthetetlen operett- élményt ígérnek.

A Mágnás Miska főbb szerepeiben Réti Erika, Kőszegi Ákos, Csapó Virág, Dobó Enikő, Sirkó László, Hajdú Melinda, Nagy Viktor, Zayzon Zsolt látható. A díszleteket Debreczeni Borbála, a jelmezeket Tihanyi Ildi jegyzi, az előadást Rusznyák Gábor rendezi.

Bemutató: november 18.