Folytatódik a Színházat mindenkinek program az Operettben

2016 november 19. szombat, 16:34

A Budapesti Operettszínház a Színházat mindenkinek program egyik legfontosabb szakmai partnere lesz a 2016/17-es évadban is.

Az Utca-Szak Színházi Alkotóközösség és a Budapesti Operettszínház 2015 nyarán kezdte meg együttműködését. A színház kiemelkedő produkcióját, a több mint 10 éve töretlen sikerrel futó Rómeó és Júlia musicalt tekinthették meg, majd a saját Rómeó és Júlia előadásukat mutatták be a leghátrányosabb helyzetű településeken élő fiatalok a társulatnak és az érdeklődő közönségnek. A rendezvény életre szóló élményt jelentett a gyerekeknek.

utca

A Budapesti Operettszínház 2016 első felében ismét otthont adott a „Színházat mindenkinek!” programnak, az ország leghátrányosabb helyzetű településeiről (pl. Szakácsi, Léh, Méra, Alsóvadász, Miskolc) érkeztek a nagyrészt roma gyerekek, összesen tizenkét csoport mutatta be saját előadását. A Budapesti Tavaszi Fesztivál idején 2016. április 16-17-én két napos rendezvény keretében 8 csoport érkezett a színházba, majd június 11-én további 4 csoportot fogadtak. Bejátszva a kisebb-nagyobb tereket, kicsit bepillanthattak egy professzionális színház működésébe, a foglalkozásokon az Operettszínház művészei is részt vettek. A gyerekek a napokhoz kapcsolódóan megtekintették az aznapi esti előadásokat is.

Ezen a héten, november 19-én, szombaton ismét öt csoport előadásaival ismerkedhet meg a különleges élmények iránt fogékony közönség a Nagymező utcai teátrum Raktárszínházában.

A fellépések az Operettszínházban, valamint a társulat figyelme nyújtja a programban résztvevő, többségében roma származású fiatalok számára azt a mindennél hatásosabb motivációt, amely akkor is segíti a próbát, ha a valóság nehézkedése elveszi a játék örömét.