Isten pénze, Fame, Abigél – Premierekkel kezdi az évet az Operettszínház

2016 november 23. szerda, 12:35

Elkezdődött a jegyértékesítés az Operettszínház januári és februári előadásaira. Nagyszabású musical gála és egy világsiker bemutatója mellett repertoár előadásokkal eseménydús évkezdés várható a Nagymező utcában.

Az újév első előadása a FAME lesz, amely fiatalok útkereséséről mesél, miközben beleshetünk a kulisszák mögé. Az előadás dalain számos színészgeneráció edzette magát, a darab pontos képet mutat arról, mit jelent a könnyű siker, ha nincs mögötte munka, áldozat és harc. Az előadás január 5-én és 6-án látható.

Fame

Fame

2017-ben ünnepeljük Szabó Magda születésének 100. évfordulóját. Az Operettszínház a közelgő centenárium alkalmából az egyik legsikeresebb ifjúsági regény, az Abigél musical változatával tiszteleg az írónő előtt, mely januárban és februárban mindössze 3 alkalommal kerül színre. Aki az ünnepek alatt lemaradt a legszebb karácsonyi musical előadásokról, januárban még pótolhatja, nem utolsó sorban pedig karácsonyi ajándéknak is tökéletes választás az Isten pénze c. előadás. A Charles Dickens klasszikus kisregényéből írt zenés mű főhőse szembesül a múlt emlékeivel, a jelen valóival és a lehetőséggel, hogy kivé vagy mivé válhatunk. Egy valódi mese a színpadon, nem csak gyerekeknek.

bcqp2

Abigél

Január 24-én és 25-én két alkalommal tűzik műsorra a Varázslatos nők vonzásában című exkluzív musical gálát, amely egy különleges bérlet konstrukció megvásárlásával tekinthető meg. A gálán olyan népszerű musical slágerek dallamai csendülnek fel, mint a Marie Antoinette, a Fame, az Elfújta a szél, a Lady Budapest, a Mozart!, a Rudolf, a Rómeó és Júlia, az Elisabeth, az Abigél és nem utolsó sorban a legújabb, készülő előadás a Notre Dame-i toronyőr. A dalok előadói: Gubik Petra, Janza Kata, Nádasi Veronika, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Veréb Tamás.

Az újévben újra Marie Antoinette, új főszereplővel. A címszerepben Vágó Bernadett mellett Muri Enikő lép színpadra január 28-án és 29-én valamint február 24-én és 25-én.

pfjq3

Marie Antoinette

A Nagyszínpadon januárban és februárban szinte minden repertoár előadásból csemegézhetnek, hiszen a fenti előadásokon túl a Mágnás Miska, a Lady Budapest, a Marica grófnő, A chicagói hercegnő, A Csárdáskirálynő, a Sybill és a Rómeó és Júlia éppúgy megtalálható a programban, mint a gyermekek kedvencei a Musicalmesék, az Oszi boszi, az Ördögölő Józsiás és a Szépség és a Szörnyeteg.

A Raktárszínház színpada sem marad üresen, januárban és februárban is látható a Lili bárónő, a Virágot Algernonnak, a Jövőre, Veled, Itt! és a Régi nyár előadás is, valamint természetesen az Erdei kalamajka.

Februárban visszatér az Átrium Film-Színház színpadára a Nők az idegösszeomlás szélén című produkció, amely az év második hónapjában 5 alkalommal látható.

Izgatottan készülnek a világ egyik legismertebb musicalének bemutatójára február 17-én, Nacio Herb Brown-Arthur Freed szerzőpáros Ének az esőben című produkciója kerül színpadra, lehengerlő szteppjelenetekkel és klasszikus slágerekkel koprodukcióban a Szegedi Szabadtéri Játékokkal a nyári szegedi bemutató után, a Nagymező utcában. Az Ének az esőben feledhetetlen történet a show-businessről és a szerelemről. A történet szerint a némafilmek sztárja, Don Lockwood és állandó partnere Lina Lamont életük első hangos mozijára készülnek, ám kiderül, hogy Lina hangja elviselhetetlen a vásznon. Don barátja, Cosmo Brown a feltörekvő fiatal színésznőt, Kathy Selden-t javasolja hangdublőrnek, akibe természetesen beleszeret a sármos színész. Az eredeti 1952-es film hatalmas sikerre tett szert a Nacio Herb Brown Hollywood-i zenéjének, a Comden-Green szerzőpáros romantikus történetének és Fried szellemes szövegeinek köszönhetően.

Ének az esőben

Ének az esőben

Bár a tavasz még messze, de örömhír az operett rajongóknak, hogy márciusban tíz év után érkezik az Operettszínházba Lehár Ferenc klasszikus remeke, A víg özvegy, mely több mint száz éve járja már diadalútját szerte a világon. A francia vígjáték alapján íródott librettó a dúsgazdag özvegy, Glavári Hanna, és a lump szívtipró Daniló gróf Párizsban játszódó fordulatos szerelmi történetét meséli el. Ármány és szerelem tombol három felvonáson át Lehár szédítő, bódító, halhatatlan melódiáira.

Fischl Mónika és Bordás Barbara

Fischl Mónika és Bordás Barbara

Az évszakváltás egyben egy régen várt változást is hoz az Operettszínház életébe, hiszen megnyílik a Kálmán Imre Teátrum, így újabb játszóhellyel bővül a színház. Az egykori legendás Somossy Orfeum építészeti megoldásaihoz részben visszatérve az orfeum nagytermét 200 fős kamaraszínházként nyitják meg, a részletes műsor azonban a tavasz meglepetése lesz.

Forrás, fotók: Budapesti Operettszínház, Színház.org