Marica grófnő visszatért az Operettszínházba

Az előadásról Kero mesélt a Színház.org-nak
2016 november 27. vasárnap, 13:40

November 25-től a Budapesti Operettszínházban Kero rendezésében újra repertoáron szerepel Kálmán Imre világhírű darabja, melynek slágerei már több mint 10000 alkalommal csendültek fel, a világ sok-sok országában.

2001-ben ezzel a produkcióval nyitott az újjáépített Budapesti Operettszínház, és most visszatért a legismertebb magyar arisztokrata: Marica grófnő. A darab felújítása kapcsán Kerényi Miklós Gábor rendező, a teátrum művészeti vezetője elárulta, hogy ez a világon a legtöbbet játszott Kálmán operett.

marica2

„Több, mint tízezerszer láthatták a nézők, aktualitását ma is őrzi. A számmisztika jegyében kiemelném, hogy büszkék lehetünk arra, hogy a Csárdáskirálynő 100 éve az egyik legnépszerűbb darab, míg a Marica grófnő a közönség legtöbbet látott operett produkciója. Ráadásul a legizgalmasabb történetek egyike, hiszen az átverések, a hazugságok sem állhatnak az őrült szerelem útjába. Ez az operett is bizonyítéka annak, hogy vágyainkért akkor is küzdeni kell ha előtte hibáztunk.”– avatott be Kero.

Azt is hozzátette, hogy júniusban Tel-Avivban is bemutatkoznak Kálmán Imre operettjével.

„Az előadásunkban két rendkívül izgalmas primadonnával találkozhat a közönség: Fischl Mónika fantasztikus, különleges nő, ahogy másik Maricánk, Bordás Barbara is kiemelkedően tehetséges. Egy fiatal lány is bemutatkozik a színpadon, Lizát a perzsa származású Kardaffy Aisha alakítja váltott szereposztásban.” – emelte ki a rendező.

marica1

A történet romantikus és viharos:

A saját családi vagyonának nyakára hágó, gróf Endrődy-Wittenberg Tasziló szégyenében Erdélyben, a Decsényiek ősi birtokán vállal gazdatiszti állást, Török Béla álnéven. Minderről mit sem tudva, egy szerelmi csalódástól feldúltan érkezik haza Bécsből a birtok úrnője, Marica, hogy eltemetkezzen a vidéki magány csendjében. S mivel minden kérőjében hozományvadászt lát, elhíreszteli, hogy jegyese lett egy Zsupán Kálmán nevű bárónak. A két lelkileg sérült fiatal olthatatlan szenvedéllyel szeret egymásba… Közben persze felbukkan a Marica által csak kitaláltnak vélt Zsupán, aki ugyan Tasziló jó barátja, és kedvéért vállalja az álruhát, de e “jelmezben” beleszeret barátja húgába, aki persze mit sem ért az egészből. A sztorit egy útjáról eltérített levél, a “segítőkész” barátok és rokonok ténykedése bonyolítja, és természetesen elmaradhatatlan a lélekből szóló gyönyörű hegedűszó…

A Marica grófnő szereplői: Fischl Mónika, Bordás Barbara, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Boncsér Gergely, Szendy Szilvi, Kardffy Aisha, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly, Kékkovács Mara, Lehoczky Zsuzsa, Kállay Bori, Frankó Tünde, Földes Tamás, Dézsy Szabó Gábor, Faragó András, Dánielfy Zsolt, Ottlik Ádám, Melis Gábor.

Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Gyarmathy Ágnes, koreográfusa Lőcsei Jenő. A karmester Makláry László zenei vezető, valamint Somogyi-Tóth Dániel. A rendező KERO – Kerényi Miklós Gábor.

Vass Kata / Színház.org