Kínában folytatódott a Csárdáskirálynő turnéja

2016 december 09. péntek, 15:52

Kínában folytatódott Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjének turnéja decemberben.

A Budapesti Operettszínház, valamint a Pentaton Koncert- és Művészügynökség partnerségével zajló körút korábbi állomásai – Bécs, Brüsszel, Moszkva, Delhi, Varasd, Eperjes és London – után a teátrum művészei, Lukács Anita, Vadász Zsolt, Laki Péter és Saifi Claudia Pekingben, Csungkingben és Sanghajban léptek színpadra december 3. és 9. között – közölte a szervező Balassi Intézet pénteken az MTI-vel.

A pekingi műsornak a Manet Club adott otthont Szilas Cecília, Magyarország pekingi nagykövete részvételével. A következő fellépést a Chongquing Sichuan Opera Theatre kamaratermében rendezték december 5-én Csungkingban, Magyarország Csungkingi Főkonzulátusával együttműködésben. A kínai előadássorozat harmadik, egyben utolsó állomása a Sanghai Oriental Art Centerben zajlott. A programot Horváth Levente sanghaji főkonzul magyar és kínai nyelven elhangzott köszöntője és Szentmárton Lívia szakdiplomata szintén kétnyelvű bevezetője előzte meg.

A Csárdáskirálynőt a turné részeként legközelebb december 12-én a Maribori Nemzeti Színházban tekintheti meg a közönség.

A programot az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatja – áll a közleményben.