Egy történet a showbizniszről és a szerelemről – Az Ének az esőben előadásról képekben

2017 február 20. hétfő, 15:22

Hétvégén nagy sikerrel mutatták be az Operettszínházban az Ének az esőben című klasszikus musicalt Harangozó Gyula rendezésében, Somogyi Szilárd társrendezésében. Fotós beszámoló.

“Az Ének az esőben feledhetetlen történet a show-businessről és a szerelemről. A történet szerint a némafilmek sztárja, Don Lockwood és állandó partnere Lina Lamont életük első hangos mozijára készülnek, ám kiderül, hogy Lina hangja elviselhetetlen a vásznon. Don barátja, Cosmo Brown a feltörekvő fiatal színésznőt, Kathy Selden-t javasolja hangdublőrnek, akibe természetesen beleszeret a sármos színész…”

Fotó: Gordon Eszter

A péntek esti premier után Kerényi Miklós Gábor, a színház művészeti vezetője hangsúlyozta, hogy egy zenés színháznak komoly feladatokat is fel kell vállalnia, ilyennek találja az Ének az esőben-t is.

„Ne felejtsük el, hogy ez a musical arról is szól, hogy változás van a levegőben, az emberek fontos dolgokat hoznak létre. A Hollywood-i filmiparban a magyaroknak pedig rendkívül nagy szerepe volt ebben a ’létrehozásban’. Az egyik legismertebb Hollywood-i magyar,  George Cukor, aki már kifejezetten hangosfilmekkel foglalkozott, ő rendezte többek között a My Fair Lady-t. Kertész Mihály a Casablancával futott be, fia Tony Curtis is egész életében hangoztatta magyar származását, és persze a hosszú sorban ott szerepel Korda Sándor, akit Erzsébet királynő lovaggá ütött. Ezek a magyar rendezők, szakemberek olyan fantasztikus alkotók, akik nélkül nem tarthatna ott az amerikai filmipar, ahol…. Az Ének az esőben ennek a csodálatos korszaknak is emléket állít” – fogalmazott a teátrum művészeti vezetője, a musical dramaturgja.

A szteppjelenetekkel és klasszikus slágerekkel fűszerezett darab, a Szegedi Szabadtéri Játékokkal közös produkcióban érkezett a Nagymező utcába.

Fotó: Gordon Eszter

A főbb szerepeket Gömöri András Máté, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté, Serbán Attila, Szinetár Dóra, Jenes Kitti, Bordás Barbara, Szabó P. Szilveszter, Gálvölgyi János, Szulák Andrea, Mészáros Árpád Zsolt, Csere László, Angler Balázs, Ottlik Ádám, Jantyik Csaba, Horváth Dániel, Dézsy Szabó Gábor, Kisfaludy Zsófia alakítják. Don Lockwood szerepében márciustól Adorjáni Bálint is látható lesz.

A díszletet Horgas Péter, a jelmezeket Velich Rita tervezte, a szteppkoreográfiát Hajdu Anita jegyzi, a koreográfus Lőcsei Jenő, a dramaturg Kerényi Miklós Gábor. Az Ének az esőben társrendezője Somogyi Szilárd, rendezője Harangozó Gyula.

Képekben a premierről: