Csak a nő, nő, nő, nő, nő! – Nőnapi flashmob az Operettszínháztól!

2017 március 08. szerda, 19:13

Az Operettszínház A víg özvegy című, közelgő bemutatójának férfi szereplői egy kimondottan ehhez az előadáshoz kapcsolódó meglepetéssel kedveskedtek szerda délelőtt a hölgyeknek!

Fotó: Varga Bernadett

Nőnap alkalmából hangos és vidám ajándékkal készültek: nemcsak egy-egy szál virággal, de az előadásból jól ismert Asszony dallal is megajándékozták a hölgyeket a földalattin és a Deák téren.

A flashmob egyik résztvevője, Homonnay Zsolt az akcióról így mesélt: „ Nagyon meglepő, hogy milyen lelkesek voltak az emberek ettől a kis akciótól. Nagyon jó ötletnek tartotta mindenki és mi is élveztük. A víg özvegy című operettre készülünk épp, március végi bemutató, úgyhogy most is próbáról jöttünk el és a próbára is mentünk vissza a fiúkkal. Kapóra jött a téma. De arra én sem számítottam, hogy ekkora örömöt szerzünk vele a járókelőknek. Ahogy elindultunk, azt láttam, hogy adjuk a virágot, énekelünk és ettől mindenki mosolyog. Nagyon „menő” volt végigvonulni is a frakkban az Andrássy úton többiekkel. Már csak ránk néztek és mosolyogtak az emberek. Sokan direkt azért jöttek ki a Deák térre, hogy minket lássanak, fotózkodjanak velünk, ez a személyesség külön jól esett mindenkinek. Ha ezzel a vidám kis happeninggel sikerült pár hölgynek szebbé tenni a napját és mindenki kicsit jobb kedvvel indult a dolgára, már nyert ügyünk van. Bár én azt gondolom  nagy bajban lennénk, ha a nők tisztelete és szeretete csak egy napra korlátozódna az évben.  És hogy mekkora bajban lennénk, az akkor derülne ki, ha tartanánk egy nő mentes napot.„ – avatott be az Operettszínház színésze.

Március 31-én mutatja be a Budapesti Operettszínház A víg özvegyet

Az operett női főszerepében tavasszal Fischl Mónika és Bordás Barbara látható, majd később Vermes Tímea is csatlakozik hozzájuk, mint Glavári Hanna.

Nyegus karakterét szintén hárman személyesítik meg, Mészáros Árpád Zsolt és Peller Károly mellett Laki Péter tanulja a szerepet.

Danilóként Homonnay Zsolt és Dolhai Attila látható majd, míg A víg özvegy további szerepeit Földes Tamás, Ottlik Ádám, Lukács Anita, Zábrádi Annamária, Vadázs Zsolt, Boncsér Gergely, Csere László, Langer Soma, Magócs Ottó, Vanya Róbert, Faragó Anadrás, Sipos Imre, Oszlvald Marika, Vásári Mónika, Dézsy Szabó Gábor, Jantyik Csaba és Frankó Tünde alakítják.

Fotó: Varga Bernadett

Az előadás rendezője Szabó Máté, a díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Tihanyi Ildi tervezi. A koreográfiát Lőcsei Jenő jegyzi. A darab zenei vezetője Makláry László, aki mellett Somogyi-Tóth Dániel és Dinyés Dániel, a színház január 1-jén szerződött új, első karmestere vezényel majd. Az előadás színrevitelében természetesen közreműködik a színház ének- és zenekara, valamint a balettkara.