„Egy művész, akinek a képei bejárták az egész világot” – Bemutatták a Fridát

2017 március 08. szerda, 10:00

Hétvégén mutatta be a Duda Éva Társulat és a Budapesti Operettszínház a Frida Kahlo életét feldolgozó darabot. Az Átrium Film-Színházban megelevenedő összművészeti produkció főszereplője Gryllus Dorka, Gubik Petra, Szabó P. Szilveszter, Molnár Áron, Papadimitriu Athina és Kálid Artúr.

 

„Merj élni, meghalni bárki tud” – Frida Kahlo

A márciusi előadásokra pillanatok alatt keltek el a jegyek, áprilisban azonban ismét műsoron lesz a Frida, melyben a színház, az élőzene, a kortárs tánc és a videóművészet elegyével idézik meg a festőnő különös sorsát és világát.

Frida – Az Átriumban a Duda Éva Társulat és a Budapesti Operettszínház előadása

Szertelenség, kicsapongás, lesújtó tragédiák, egy életre szóló szerelem és persze meghökkentő festmények magával ragadó története, melyben a kora XX. századi Mexikóváros, Detroit, New York és Párizs forgatagában járunk, ahol a technika, a művészet és a világnézet is forradalmi.

A premier után az Operettszínház főigazgatója, Lőrinczy György kifejtette, hogy a teátrum az idei évadban, a ’Kalandok éveben’ folytatja a hagyományt és független társulatokkal is együttműködik.

Papadimithriu Athina és Gryllus Dorka / Frida – Az Átriumban a Duda Éva Társulat és a Budapesti Operettszínház előadása

„Az Operettszínházban meghirdettük a Női Rendezők Tavaszát is, mely a Frida premierjével kezdetét vette. A következő hónapokban három különleges project vár a nézőkre, három kivételes nő rendezésében. A Frida rendezője Duda Éva olyan művész, aki a nagyformátumú, népszínházi munkáiban, koreográfiáiban épp oly’ eredményes, mint a kisebb, nem mindennapi színházi projectekben. Én is a színházi sokszínűségben, az ízlésbeli falak lebontásában hiszek” – mondta a főigazgató.

Kerényi Miklós Gábor, a színház művészeti vezetője hozzáfűzte, hogy nagyon örül a Fridának és annak, hogy új magyar rendezőt avathattak. Úgy véli Duda Éva tökéletesen fogta össze a színészek, táncosok, zenészek munkáját.

Duda Éva megköszönte az alkotók, a stábtagok munkáját, és arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt hetekben mindenki a határain felül teljesített.

A Frida áprilisban újra az Átrium Film-Színház repertoárján szerepel!

Papadimitriu Athina, Molnár Áron és Kálid Artúr / Frida – Az Átriumban a Duda Éva Társulat és a Budapesti Operettszínház előadása

Frida

Szerzők: Dinyés Dániel, Duda Éva, Hegyi György

Szereplők: Gryllus Dorka / Gubik Petra, Szabó P. Szilveszter / Kálid Artúr, Molnár Áron, Papadimitriu Athina, Kálid Artúr / Dézsy Szabó Gábor valamint Bora Gábor, Darabont Áron, Egyed Bea, Jessica Simet, Nagy Viktória, Rusu Andor, Újvári Milán, Wéninger Dalma, a Duda Éva Társulat táncművészei

Zenei közreműködők: Éder Ferenc, Szarvas Dávid, Subicz Gábor, Udvarhelyi Gábor, azaz a PesoForte zenekar

Rendező – koreográfus: Duda Éva

Színház.org