Jön az Orfeum Fesztivál – Felelevenítik a Nagymező utca 17. legfényesebb időszakait

2017 április 18. kedd, 11:02
A Budapesti Operettszínház új játszóhelyén májusban és júniusban egy, a legszebb orfeumi hagyományokat megidéző programsorozattal várják a nézőket.

Felelevenítik a Nagymező utca 17. legfényesebb időszakait, amikor a kor nagyszerű színészei, zenészei és humoristái szórakoztatták egyedi és színvonalas műsoraikkal a Pesti Broadway közönségét.

Elsőként, a Swingoperett című esten során népszerű operett slágereket, egyebek mellett Ábrahám Pál, Kálmán Imre és Zerkovitz Béla dalait hallhatják swingre hangolva, Fischl Mónika, Homonnay Zsolt, Szinetár Dóra és Kerényi Miklós Máté tolmácsolásában, akik egy vendéggel, Felföldi Anikóval kiegészülve mutatják majd meg, hogy az operett és a swing tökéletesen megfér egymás mellett.

Fischl Mónika‚ Homonnay Zsolt‚ Szinetár Dóra‚ Kerényi Miklós Máté és Felföldi Anikó

A zenei keretet Bársony Bálint és Zenekara biztosítja, akik az Amerikai komédia és A chicagói hercegnő című előadások után ismét az Operettszínházban bizonyítanak.
 A Két díva rendel című műsor során Janza Kata és Szulák Andrea a bárzene utolsó mohikánjával, Fűzy Gáborral közösen adnak rendhagyó kívánságműsort, amelyben a dívaság mibenlétéről és a művészvilágról szóló anekdoták épp úgy helyet kapnak majd, mint a szebbnél szebb dallamok. Főpincérként Nacsa Olivér csatlakozik a trióhoz, aki a sztorik és a megrendelt dalok szervírozásában segédkezik, humorral ízesíti, és azon melegében tálalja azokat. A hamisítatlan orfeumi hangulat garantált, a műsor pedig a nézőktől függ.

Janza Kata és Szulák Andrea

Május végén Kékkovács Mara és Bálint Ádám várja a kicsiket és a nagyokat egy lélekfrissítő kirándulásra a mesék világába. A csodálatos mesefa című programban zenés, táncos, játékos kalandra invitálnak mindenkit, aki szereti a rejtvényeket, és szívesen segédkezne a főhősöknek, hogy megmentsék a meséket, és végül a Mesék Tündére visszanyerhesse emlékezetét.
(A programot elsősorban alsó tagozatos gyerekeknek ajánlják.)

Kékkovács Mara és Bálint Ádám

Az Orfeum Fesztivál júniusban a Szeretni bolondulásig – Egy FÉNYES est című produkcióval folytatódik, amelyben Peller Anna és Csonka András Fényes Szabolcs halhatatlan slágereiből és kortársainak legnépszerűbb humoreszkjeiből ad elő egy csokorra valót. A sztárvendég Lehoczky Zsuzsa lesz.

Peller Anna‚ Csonka András és Lehoczky Zsuzsa

A programokra április 18-án megkezdik a jegyértékesítést.

Forrás: Operettszínház