Jön az Operett Csillagok éjszakája

2017 július 19. szerda, 16:17

Augusztus 5-én a Csillebérci Szabadtéri Színpadon rendezik meg az Operett Csillagok Éjszakáját, ahol a legnépszerűbb operettek részleteket hallhatják, a legkedveltebb zeneszerzőktől.

A Monarchia Operett társulata célul tűzte ki, hogy a műfaj fenntartása érdekében fiatalosan, klasszikus módon népszerűsítse hungarikumunkat, a világhírű dallamokat.

A legnépszerűbb operett részletek várnak:

Vajon mi a titka a mai napig világhírű magyar operett évszázados népszerűségének?
A szerelem, a romantika, a humor, a vidámság, és a csodálatosan megkomponált dallamok, valamint a pompás és a csillogó kosztümök is hozzájárulnak az operettek töretlen sikereihez.

Augusztus 5-én igazi magyaros hangulatú, pörgős gálaműsorral várják a nézőket, szólistákkal, zenekarral, tánckarral, különleges látványvilággal, gyönyörű jelmezekkel.

A legnépszerűbb operett részletek, a legkedveltebb zeneszerzők tollából szólalnak meg a társulat egész estés, 2 felvonásos produkciójában. Részletek hallhatók Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Szirmai Albert, Huszka Jenő, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Strauss, Brahms, Offenbach műveiből. Műsoron lesz többek között a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Cirkuszhercegnő, a Bajadér, A víg özvegy, a Cigányszerelem, a Mágnás Miska, a Mária főhadnagy, a Csókos asszony, a Denevér egy-egy jelenete.

Az esten kán-kán táncosnők is fellépnek, de szerepelnek tüzes spanyol dámák, muzsikus cigányok, a revük tollas csillogó táncosnői, paraszt lánykák, csikósok.

A teljesség igénye nélkül néhány dalcím az előadásból:

Te rongyos élet, Jaj cica eszem azt a csöpp kis szád, Hajmási Péter Hajmási Pál, Húzzad csak kivilágos virradatig, A lányok angyalok, Az asszony összetör, Szép város Kolozsvár, Ringóvállú csengeri violám, Délibábos Hortobágyon, Gyere csókolj meg szaporán tubicám, Jön e velem nagyság simmit járni, Messze a nagy erdő és a mindenki által kedvelt Cintányéros cudar világ.