A Notre Dame-i toronyőrtől az Abigélig – Milyen lesz az Operettszínház jövő évada?

2017 július 24. hétfő, 10:36

A Nagymező utca bulijával, a Pesti Broadway Fesztivállal indítják a 2017/18-as színházi szezont az Operettszínházban. Szeptember 15-én és 16-án újra várják a nézőket erre a kétnapos ünnepre, amelyet minden évben a Színházak Éjszakájával egy időben tartanak. A szokásos programok mellett – tánctanítás, kulisszajárás, éjszakai koncert – sok-sok meglepetéssel is készülnek.

Veréb Tamás

A Budapesti Operettszínház szeptemberi és októberi előadásaira megkezdték a jegyértékesítést, belépőiket megválthatják személyesen és online is, valamint az Interticket országos hálózatában.

A következő évad musical/operett kínálatából:

Victor Hugo regényéből, Walt Disney egykori rajzfilmje alapján, Alan Menken nagyvonalúan lenyűgöző zenéjével egy lendületes, szellemes és magával ragadó musical készült A Notre Dame-i toronyőr címmel. A világsikerű előadás végre Magyarországra érkezik, az alkotócsapat pedig már próbálja a produkciót. Vágyakról, hősiességről és legfőképpen egymás elfogadásáról szól a történet, amelyet a Szegedi Szabadtéri Játékokat követően szeptembertől láthatnak a színház Nagyszínpadán. A Notre Dame-i toronyőr rendezője KERO®, a csúf, ám csupaszív Quasimodot Veréb Tamás és Cseh Dávid Péter alakítja, mellettük pedig színházunk olyan sztárjai láthatók a főbb szerepekben, mint Gubik Petra, Kocsis Dénes, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt és Gömöri András Máté.

Marica grófnő

Minden idők egyik legtöbbet játszott operettje, a méltán világhírű Marica grófnő szeptemberben és októberben ismét látható az Operettszínház nagyszínpadán KERO® rendezésében. Kálmán Imre hihetetlen dallamgazdagsága ezúttal is a legkülönbözőbb stílusokba kalauzolja a nézőt: az amerikai foxtrottól a shimmy-ig, a bécsi keringőtől a magyar csárdásig, no és a cigányzenéig. Csodaszép szólók, andalító duettek, vérpezsdítő táncok, látványos revü és igazi magyaros mulatás; Szép város Kolozsvár, Hej, cigány, Szent Habakuk, Ringó vállú csengeri violám… s közben mindannyiunknak megadatik a remény: a legnehezebb helyzetekből is ki lehet mászni, ha az embernek végül van gerince, szíve, bátorsága! A főbb szerepeket Bordás Barbara, Fischl Mónika, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Boncsér Gergely, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Kardffy Aisha, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly, Laki Péter, Lehoczky Zsuzsa és Kállay Bori alakítják.

A chicagói hercegnő

Októberben műsorra tűzik Kálmán leggyakrabban játszott operettjét, A Csárdáskirálynőt is, és látható lesz A chicagói hercegnő című, vérpezsdítő, jazzes hangulatú operett különlegesség is, amely idén a Pécsi Országos Színházi Találkozó, azaz a POSZT versenyprogramjában is szerepel. A történetben három excentrikus milliomosnő balkáni kalandjain keresztül kaphatunk képet két csodálatos kultúra találkozásáról!

Operett a fókuszban

Az operett kínálatból természetesen nem maradhat ki a másik jelentős komponista, Lehár Ferenc  klasszikusa, A víg özvegy sem, amelyet több mint százéves sikertörténete után márciusban mutattak be ismét a színház nagyszínpadán Szabó Máté rendezésében. A dúsgazdag özvegy, Glavári Hanna, és a csélcsap Daniló gróf Párizsban játszódó, fordulatos szerelmi történetét októberben öt alkalommal láthatják.

2002 óta október 24-ét a Magyar Operett Napjaként ünnepeljük. Ezen a napon a Budapesti Operettszínház sztárjainak előadásában egy nagyszabású gálaműsort láthatnak, amelyen az immáron három éve a Magyar Értéktárba felvett, hungarikumok között számon tartott műfajhoz kapcsolódó legfontosabb szakmai díjak átadására is sor kerül.

Abigél – Vágó Zsuzsi

Szabó Magda születésének 100. évfordulójára

2017 októberében ünnepeljük a Kossuth-díjas író, költő, műfordító Szabó Magda születésének 100. évfordulóját, akinek emléke előtt tisztelegve ebből az alkalomból az Operettszínházban az írónő szívet melengető, édes-bús regényéből, az Abigélből készült musicalt több alkalommal is láthatják Somogyi Szilárd rendezésében.

Ízelítő a repertoáron lévő produkciókból

Októberben, az 1956-os események évfordulóján a 2016-ban bemutatott Lady Budapest című előadással várják önöket. A Tábori György Utazás című regénye, későbbi filmforgatókönyve alapján született drámai musical főhajtás a forradalom és szabadságharc hétköznapi hősei előtt. A történetben 12 ember útját követhetjük végig, akik a forradalom bukása után szeretnék elhagyni az országot, ám az út során egyre furcsább kalandokba keverednek a szereplők, és kiderül, nem mindenki az, akinek látszik…

Lady Budapest

A Kálmán Imre Teátrum tavasszal a Csárdáskirálynő Broadway változatával, a Riviera girl című Kálmán operett magyarországi bemutatójával, majd április 25-én a Kreatív kapcsolatok című kortárs kamaraoperával nyitotta meg kapuit a közönség előtt. Októberben a Monte Carlo-ban játszódó modern operett öt alkalommal látható, míg Beischer-Matyó Tamás négyszereplős kamaraoperáját két ízben tűzik műsorra.

A gyerekelőadások közül ősz elején a nemrégiben bemutatott, Lázár Ervin meséje nyomán írt különleges, bábos musicalünkkel, a Szegény Dzsoni és Árnikával, Oszvald Marika zenés “kavalkádjával”, az Oszi Boszi, a repülő nagyanyóval, az Erdei kalamajkával és a Musicalmesékkel várják a színház legifjabb szerelmeseit.

A fentiek mellett a Raktárszínház színpadán természetesen továbbra is láthatóak lesznek a Lili bárónő és a Jövőre, Veled, Itt! című előadások is.

Forrás: Budapesti Operettszínház, Színház.org